Ühisveevärk ja kanalisatsioon on ainult Misso alevikus. Misso Vallavalitsus on Misso valla vee-ettevõtjaks ning on võtnud endale prioriteedi renoveerida ja välja va­he­tada Misso aleviku ühisvee ja –kanalisatsiooni süsteemid enne 2013 aastat. Kuna Misso ale­viku vee kvaliteet praegusel het­kel ei vasta kvaliteedinõuetele, siis aastast 2013 on keelatud sel­li­se vee müümine ning Misso ale­vi­kus tsentraalse vee pakkumine lõp­peb.

Ühisveevärgi ja – kanalisat­si­oo­ni arendamise projekti koos­ta­mi­se aluseks on AS Eesti Veevärk Kon­sul­­tatsiooni töö „Võru Maa­kon­na valdade veemajanduse kor­ral­damiseks jätkusuutliku struk­tuu­ri väljatöötamine“ raames pro­jek­­teeritud Misso valla eelprojekt ning olemasolevad ja planee­ri­ta­vad liitumised. Misso alevikus on li­gi­kaudu 50 majapidamist 216 tarbijaga,  millest 39 on liitunud ühis­­veevärgiga ja 24 on liitunud ühis­kanalisatsiooniga. Seega on Misso alevikus veel liitumata maja­pidamisi, kellega võiks Misso aleviku ühisvee ja –kana­li­sat­­siooniprojekti koostamise prot­ses­sis arvestada.

Ühisvee ja –kanalisatsiooni eel­pro­jekti raames on Misso alevikus ära määratud reo­vee­ko­gu­misala, vajaminevad puur­kae­vud ja ühisvee trassid. Kuid ole­mas­­olevaid plaane on vaja täp­sus­ta­­da ja täiustada vastavalt va­ja­dus­tele.

Ühisveevärgi ja –kanalisat­si­oo­ni arendamise projekt koostatakse meie valla aleviku kodanike hüvanguks ning Teie arvamus siinkohal on oodatud ja vajalik. Misso Vallavalitsusest ja kodu­le­helt on võimalik leida blanket ühisveevärgi ja –kanalisat­si­oo­ni­ga liitumiseks ning need on alu­seks ka eelprojektis varem­pla­nee­ritud süsteemide laiendamiseks.

Misso Vallavalitsus palub uutel lii­tujatel esitada vasta­va­si­suline taotlus hiljemalt 09. juu­liks. Liitumistaotlus ei tähen­da veel kinnistu liitumist ühis­vee­vär­gi ja –kanali­sat­si­oo­ni­ga.

Kogu informatsiooni liitu­mi­seks leiate Misso valla kodulehelt www.misso.ee