Linna suurim rahaline projekt käesoleval aastal - esimene etapp linna läbiva tee remondist - on tänaseks lõpetatud. Kindlasti oleks selle projekti juures nii mõndagi võinud paremini või teistmoodi teha ja kindlasti leidub neid, kel selles osas veel pikaks ajaks kriitikat jagub. Samas on ta nüüd valmis ja lõpptulemus pole sugugi paha. Vigadest õpitakse ning teise etapi planeerimisel ja ehitamisel tuleb nendega kindlasti arvestada, saavutamaks võimalikult parema lõpptulemuse.

Keskkütte hinna järsk tõus on linnaelanikule kindlasti üks halvemaid uudiseid mööduvast aastast. Volikogu esimehena on mul väga valus kuulata arvamusi linnavõimude ükskõiksusest ja mittetahtmisest selle teemaga tegeleda.

See valdkond on olnud ja jääb kuni lahenduste leidmiseni prioriteetseks. Ma väga loodan, et järgmise aasta lõpuks jõutakse projektidega nii kaugele, et olukord hakkab lahenema. Jah, vahepeale jääb terve aasta, millest 4-5 kuud saavad osale meist olema eriti rasked.

Püüdkem siis abivajajaid märgata, neist teada anda, vajadusel ka abikäsi ulatada. Võib-olla leiavad ühistud või ettevõtted kõige raskematel hetkedel võimaluse hädasolijaid aidata. Ma usun, et üheskoos ja üksteist toetades me elame selle kõige raskema perioodi üle.

Üks tähelepanek ka kohalikele poliitikutele. Tundub, et poliitilised tõmbetuuled ja mängud on jõudmas ka meie kodulinna. Ärgem siis unustagem, et tähtis pole see, kas mõnel erakonnal või huvigrupil on hea ja rahulik valitseda ja toimetada, vaid see, et linna elanikel lõppkokkuvõttes poliitikute tegutsemisest tulu ja heaolu kasvaksid.

Kuid kindlasti on tunduvalt rohkem head ja positiivset, mida lõppevast aastast meenutada. Väga hea meel on, et traditsiooniliste võrkpalli ja korvpalli kõrval on Kundas edukalt harrastama hakatud ka teisi spordialasid ning et kogu kohalik spordielu on leidmas uut hingamist. Endiselt tublid ja aktiivsed on erinevad huviala- ja kultuuriringid, väga hästi toimib noortemaja ja ürituste valik linnas on väga lai. Rõõmustab, et linna klubi on saanud uue väljanägemise ja sisu - kuigi läbi raskuste ja vaidluste valminud ning veel lõplikult sisustamata, on jällegi üks pikalt oodatud asi lõpuni viidud. Muuseumi tagasitulek linnale toob endaga kindlasti kaasa suuri kohustusi ja probleeme, aga samas on juba näha ka väga huvitavaid arenguid muuseumi propageerimisel ja teadvustamisel. Eraldi väärib kiitust linnaraamatukogu tegevus, kellele omistati Lääne-Virumaa aasta raamatukogu tiitel. Kuidagi ei saa mööda minna kooli väga headest lõpueksamite tulemustest - te olete õigel teel ja väga tublid ning mina isiklikult tunnen uhkust, et olen Kunda kooli vilistlane.

On veel palju head ja positiivset, millest kirjutada. Olgu see siis ettevõtjate tublid tulemused ja sealtkaudu kohalike tööhõive ja linnale laekuv tulu, uute ettevõtjate julgus katsetada ja läbi raskuste ikkagi jääda, tublid linna ametnikud ja allasutuste töötajad, kelle hea töö jääb tavaliselt märkamata.

Aga siinkohal aitab. Kõik need väärtused ja arengud on teostanud tublid inimesed meie endi keskelt ja uskuge, neid on tublisti rohkem kui virisejaid ja parastajaid. Aitäh Teile selle eest! Ilusat jõuluaega ning tervist ja õnne Sulle uuel aastal, hea kaaslinlane!