Üritust on läbi aastate korraldatud noorte moeloojate tarbeks, tänavugi oli vanusepiiranguks 26 eluaastat. Moeshow pressiesindaja Marianne Ubalehe sõnul osales sel aastal 14 noort disainerit, laval esitleti 15 kolllektsiooni. Koos modellide ja disaineritega oli osavõtjaid ca 150. "Osavõtt oli mõnevõrra väiksem kui eelmisel aastal, kuid publikut oli palju rohkem," ütles Ubaleht.

Kiili moeshow pole mõeldud vaid kohalikele talentidele, üritus on juba aastaid olnud tuntud üle Eesti. Mullu näiteks tuldi Kiili oma uuemaid kollektsioone esitlema lausa Saaremaalt. Tänavused kaugeimad külalised tulid Tartust, Viljandist ning Rakverest.

Noorte moehuviliste loomingut oli hindama kutsutud aukartustäratav hulk asjatundjaid: laua taga istusid üksteise kõrval fotostuudio XL Studios ja modellliagentuuri Living Models Agency esindaja Evelyn Mikomägi, disainer Ülle Suurhans- Pohjanheimo, seltskonnaajakirjanik Mari-Leen Albers ning Kiili moeshow'l varasematel aastatel mitmekordselt pärjatud noor moelooja Taavi Turk.

Marianne Ubalehe sõnul oli seekordse ürituse korraldamisse kaasatud 30 inimest, kellest viis olid peakorraldusmeeskonnas ning kes tegutsesid moeshow õnnestumise nimel järjepidevalt üle poole aasta. "Iseseisvalt leiti kõik sponsorid, lepiti kokku auhinnad ja suheldi disainerite-modellidega," lausus ta.

Üritust rahastati ise - mittetulundusühinguna Kiili Moeshow Meeskond, oma osa lisas ka Kiili vallavalitsus.

Kuigi üritus tõi spordihalli rahvast täis ning endiselt leidub ka noori moeloojaid, kes kord aasta tahavad Kiili oma loomingut esitlema tulla, ei ole korraldajada Ubalehe sõnul veel kindlad, kas Kiili moeshow senises formaadis ka järgmisel aastal toimub. "Ootame mõned kuud ja vaatame, mis saama hakkab," lausus moeshow pressiesindaja. "Üritus on juba 10 aastat toimunud Kiili Gümnaasiumi ruumides ning seda sealt ära viia ei ole külla plaanis."
__________________

Kiili moeshow 2012

Tänavune teema oli "Saal nr. 10"

Võistlus toimus kahes kategoorias: varem osalenud ja uued osalejad.

Varem osalenute seas valis zhürii parimaks Kristina Toome kollektsiooni "Lampara", teise koha vääriliseks tunnistati Doris Kivisalu "Ab Intra".

Uute osalejate seast tunnistati võitjaks Birgit Kooli kollektsioon "Pelleritus", teise koha sai Mattis Meekleri "Vicious".

Eripreemia hea idee eest omistati Joanna-Maria Tammele.

Parimaks modellliks valiti Aurel Mustjatse, kes sai tööpakkumise modelliagentuurilt Living Models Agency.