Et moevõistlus on tõesti üle-eestiline ning tuntud, tõestas osalejate geograafiline jaotus: Kiili tuldi laupäeval oma loomingut demonstreerima Tartumaalt, Viljandist, Rakverest, Saaremaal ja Põltsamaalt.

Osalejaid oli ka Tallinnast ning otse loomulikult Kiili vallast.

Rõhk naiselikkusel

Vanemas vanusegrupis peavõidu võtnud kollektsiooni “Šokolaad” autori Alina Tubli (21) sõnul on moeshow tase nii korralduse kui kollektsioonide osas läinud iga aastaga kõrgemaks. “Võistlus on niivõrd hästi korraldatud, et võtan sellest kindlasti ka järgmisel aastal osa,” lausus Tubli.

Igapäevaselt Tallinna linnakantseleis juhiabina töötav Tubli ei pea moeloomist küll oma tulevikuametiks, ent osaleb aastas siiski keskeltläbi 5-6 moeshow’l. Oma märgiks peab ta naiselikkuse rõhutamist. “Šokolaadi” looma asudes hakkas mulle meeldima värvigamma helebeežist tumepruunini,” rääkis moeloomist hobina võttev Tubli. “Materjalidest kombineerisin kunstnahka ja -siidi. Kui kõik kokku sai, tekkis kollektsioonile ka nimi.”

Mood jääb Kiili

Airi Mandre iseloomustab Alina Tublit kui “hämmastavat disainerit originaalsete ideedega”.

Kiili moeshow`l osalevate disainerite kõrget taset kiitis ka žüriiliige Andrus Roos. Samuti žürii tööst osa võtnud XL-Studios ja modelliagentuuri Living Models omanik Evelyn Mikomägi arvates sirguvadki taolistest üritustest uued tegijad Eesti moemaastikule.

Airi Mandre märgib, et Kiili lavalaudadelt on tuule tiibadesse saanud näiteks Doris Kivisalu. Juba mitu aastat järjest on Kiilis moeloomingut käinud näitamas ka Taavi Turk (disaininud rõivaid Rolf Juuniorile), kes tänavu žürii poolt eraldi mainiti.

Kuigi moeshow korraldamine võtab Airi Mandre sõnul meeletult aega ja energiat, plaanitakse üritust Kiilis ka järgmisel aastal. “Me usume, et see teeb inimesi õnnelikuks, noordisainerid saavad oma loomingut tutvustada, kaasatakse lapsi, kes muidu võib-olla ei tegelekski millegagi,” räägib naine.

Et missiooni jätkata, on alati tarvis ka tagasisidet ja toetajaid. Mandre eriline tänu kuulub Kiili Gümnaasiumi direktorile Mihkel Rebasele, kes nende ettevõtmist innustab ja toetab.

“Konkursi võitja Alina Tubli saatis pärast võistlust veel meile kirja, kus kiitis, et isegi Supernoova jäi ära, aga Kiili Moeshow toimus,” meenutab Mandre positiivset vastukaja.
______________________________________

Kiili Moeshow 2011

Vanemas vanusegrupis võitis Alina Tubli kollektsioon “Shokolaad”.

Nooremas vanusegrupis võitjaks tunnistati kiilika Anni Tahki kollektsioon “Jokkeri kaardipakk”.

Publiku auhind läks meestekollektsioonile “Broken Words”, mille autoriteks olid Nele Mandre ja Gerda Parkja.

Peale põhimeeskonna, kuhu kuulus kolm inimest, osales moeshow korraldamisel abiks veel 50 inimest.

Zhüriisse kuulusid Evelyn Mikomägi (XL-Studios, Living Models), Andrus Roos, Riina Raja, rõivadisainer Maarja Habicht ja EKA magistritudeng Kristi Kuusk.