Nagu rosin saia sisse sobis õppeekskursioon Estoniasse Eesti Rahvusballeti trupile külla. Projekt «Päikesekuningast Kratini» oli mõeldud õpilastele, tutvustamaks balletiajalugu ning balletti kui tantsu. Saime näha kauneid ja plastilisi balletiartiste lausa enda kõrval, imetleda tantsukunsti sõnumit läbi tantsijate hämmastavalt pingutava kehahoiu.

Baleriinikingad tunduvad armsad ja pehmed, tegelikult on need aga üsna kanged koorukesed.

Kui juba Estonia, siis täiega! Kiikasime ekskursioonijuhi Mailisi vedamisel sisse ka teatrimaja tagatubadesse - õmblusateljees vuristas masinaid 6 õmblejannat, kunstnik maalis ilmatusuurt seinamaali, dekoratsioone kleebiti-lõigati-liimiti.

Ekskursiooni käigus külastasime veel Tallinna Raekoda, Eesti üht vanimat arhitektuurimälestist. Sealsed kirjatud võlvid, seinamaalid ning ajaloolised tarbeesemed oma ilus ja nooblite kaunistustega pakkusid silmailu.

Kooliaed oma hiilguses on viimaste aastatega muutunud. Nelja-viie aasta tagune kiviklibu on asendunud pehme ja koheva mullapinnasega, toorsalati lisa sealt otse laste toidulauale on igati tänuväärne. Tänavu sai tehtud lille- ja köögiviljapeenrale juurde ka pisike kartulimaa.

Hingeldavat pingutust ja erksat liikumist kogesime spordipäeval. Vaim ja keha stardijoonel: kiiremini, kõrgemale, kaugemale...

Linnulaulu ja merevett õppisime sügavuti tundma Silma Looduskaitsealal õppeekskursioonil. Oluliselt tähtis linnu-teemaline konverents on veel ees, samuti koolipere ühine kevadine ekskursioon ja tunnistus klassi lõpetamisest. Tugevust ja tarkust, mõnusaid mõtteid ning vaimuvirkust 9. klassi lõpetajatele, Helle- Marile ja Karlile. Kordaminekuid kooliperele!