Sellele järgnev tublide kokkade Ljudmilla ja Tiina valmistatud maitsev puder ei jätnud ükskõikseks ei lapsi ega isasid - lapsed sõid paremini kui kunagi varem ja isade kiidusõnadele ei tahtnud tulla lõppu. Pärast sööki joonistasid lapsed oma isadest pilte, millest õhtuks kujunesid toredad näitused ning isade äratundmisrõõm oli suurimast suurim.

Pääsukeste rühma lapsed jäädvustasid paberile värvilised käejäljed teemal: "Üks suur isakäsi ja kaks väikest lapsekätt" - päris võrdne! Ja tunne, kui laps värvis isa kätt ja isa lapse kätt - millist mõnusat kõdi ja vastastikust energiavoolu see tekitas, samas need soojad ja ärevad pilgud ning kimbatus, kas ikka vajutatakse käejälg õigesse kohta.

Perede ühistööna valmis pääsukeste rühmas ka meeleolukas jõuluküla oma kiriku, lasteaia ja kauplusega ning 24 väikese advendimajakesega, igal lapsel oma numbriga majake. Loodame, et päkapikud advendiajal majaomanikke ka meeldivalt üllatada oskavad ...

Ühe toreda kingituse said lapsed juba 19. novembril. Ingmari isa, zooloog ja Eesti Loodusmuuseumi zooloogia osakonna juhataja Tiit Hunt kutsus meid muuseumisse külla. Ta tutvustas meile väljapandud ekspositsiooni ning rääkis kõikidest väljapanekutest - mineraalidest, taimedest, putukatest, kaladest, lindudest, põhja- ja lõunamaa loomadest. Saime teada, milline on laanemets ning millised linnud ja loomad seal elavad.

Fotonäitusel saime näha Vereta jahi "saakloomi". Saime teada, et Vereta jaht on loodusfotovõistlus Eestimaa loodusmaastikel, mis tänavu tähistab 15. aastapäeva. See on küttimisretk, kus relvadeks on fotokaamerad, laskemoonaks mälukaardid ning jahisaagiks looma- ja looduspildid. Imetlesime aasta meistriks valitud Kaido Haageni veealust fotot haugist.

Laste lemmikkoht oli avastuste ruum ja lastenurk, kus võis oma käega katsuda mineraale ning neid luubiga vaadelda, nuusutada ja lõhnu mõistatada. Huvitav oli ka mäng, kus lapsed said teada, milline keele osa on tundlik hapule, mõrule, soolasele ja magusale maitsele. Samas võis käe panna meekärge meenutavasse kastikesse ja mõistatada, mis seal sees on. Lastel oli tore ja põnev.