Vahel tegi küll kurvaks, et nii mõnigi potentsiaalne jutuvestja leidis, et „no mis nüüd mina, ma nii tavaline inimene, keda mu elu ikka huvitab" jne selles vaimus. Nii mõnigi kord vedas esinejaid tervis alt ja tuli jälle uus inimene leida. Samas tänan kõiki teid, kes te nõustusite meile oma „elulooraamatut" ette lugema. Uskuge, need kõik olid väga paeluvad ja huvipakkuvad. Peale selle saime ju omakandi inimesi paremini tundma...

Kas näiteks teie teadsite, et Kalev Jõgi on suur koduloohuviline, samuti mänginud pikka aega puhkpilliorkestris. Et Elmar Roosvald on oma elus niipalju katsumusi läbi elanud ja surmasuus olnud, aga ikkagi oma tahtejõuga kõigest välja tulnud. Et Õilme Rajas on pärit hoopiski Harjumaalt ja et ta oli Iisaku koolis väga hinnatud õpetaja ja klassijuhataja. Et Laine Nimvitski pidi koos perega „põgenema sõja jalust" ja oma kooliteed alustama Avinurmes ning et tema esimene töökoht oli hoopis Meeri Lastekodu. Et Maie Suderi emapoolsed vanemad olid mulgid ja et Maie oli aktiivne osaleja kõigis Varesmetsa küla ettevõtmistes. Et Jaan Kojus on enne arstikutse omandamist lõpetanud raudteekooli ja ka töötanud mõnda aega sel alal. Et Silvia Pihlak on lõpetanud venekeelse keskkooli ja olnud Iisaku koolis vene komplekti õpetaja. Et Hilja Karp on sündinud Tärivere mõisa viinavabrikus, mille tema vanaisa ostis Tärivere mõisnikult ja et tema praeguses kodumajas asus kunagi Iisaku viinamonopol. Olen kohe täitsa kindel, et eelseisev õhtu Viiu Armiga saab olema sama huvitav kui kõik eelnenud.

Ja eluloosarja osa lõpetaks ma Maire Aunaste sõnadega: „Mälestused ja kogemused on need, millest nooremad põlvkonnad peaksid kinni hakkama sama kõvasti nagu oma unistustest, sest ajaloo ilu ja valu on need, mis elule ja olemisele sügavuse annavad..." Aga juubeliaastal sai tehtud ka muud.

Trepigaleriis eksponeerisid oma loomingut harrastusfotograafid Kalle Kirsipuu ja Aime Niineste ja kunstide kooli vilistlane Taavi Taluste. Lisaks näitused Eduard Bornhöhe elust, Meinhard Laksi maalidest ja Iisaku Raamatukogu ajaloost.

Mitmeid kordi külastasid raamatukogu lasteaia „Kurekell" mudilased, kes tutvusid raamatukoguga ja kuulasid selliseid huvitavaid lugusid nagu näiteks „Meie kuulsaid eestlasi" või siis ettelugemisi raamatutest. Meid külastasid isegi naabervalla Mäetaguse Põhikooli 2. klassi õpilased.

Nagu ikka said teoks ka raamatukogupäevad oktoobri lõpus. Jätkus traditsiooniline üritus „Tuntud inimene raamatukogus". Seekord teenindas lugejaid Iisaku Hooldekodu direktor Anneli Rannamäe. Kohaliku kultuuritegelase Judith Kulvere juhendamisel ja etlejate Anne Jõgi ja Avo Kiire kaasabil valmis järjekordne luule- ja muusikakava pealkirjaga „Ennast otsides". Aitäh kõigile veelkord!

Ja nagu kirss koogi peal meie raamatukogu juubeliks oli kirjanike dessant Iisakusse novembri hakul. Meie lugejatega kohtusid kirjanikud Mika Keränen, kes on peamiselt tuntud lastekirjanikuna, Wimberg ehk Jaak Urmet - luuletaja, lastekirjanik, prosaist ja Leo Kunnas - ulmekirjanik ja sõjandusala spetsialist. Oli meeldiv õhtupoolik külaliste esinemise ja kuulajate küsimustega ning autogrammide võtmisega kirjanike raamatutesse.

Kes kohal käis, see kindlasti ei kahetse. Meie juubeliaasta oli sisukas ja põnev! Uute kohtumisteni raamatukogus!