1) tegeleda Vaivara vallas lastekaitse ja noorsootöö valdkonna arendamisega;

2) konkreetsete laste ja noortega seotud juhtumite arutelu ja ettepanekute tegemine nende lahendamiseks.

Komisjoni loomise vajaduse tingis asjaolu, et alaealiste komisjoni ei ole jõudnud meie lastega seotud juhtumid piisava kiirusega ja samas on võimalik midagi ette võtta juba ennetavalt, et ei peakski nad sinna jõudma. See tähendab, et vajadusel kutsutakse komisjoniga aru pidama konkreetse juhtumiga seotud lapsi, nende vanemaid, õpetajaid ning teisi asjasse puutuvaid isikuid.

Lastekaitse- ja noorsootöökomisjoni kuuluvad Vaivara valla vastava valdkonna spetsialistid - Sinimäe Põhikooli esindajatena direktor Evald Teetlok (komisjoni esimees) ja huvijuht Žanna Belikova; Vaivara Huvikeskuse esindajatena juhataja Kai Kiiver ja noorsootöötaja Marina Kurilenko; Vaivara Lasteaia esindajatena Margit Maksimov ja Irina Klishina; Vaivara Vallavalitsuse esindajatena Triin Tarendi  ja Anne Terner-Boiko; Narva politseijaoskonna esindajana Aili Avameri. Lisaks valib enda seast esindaja Vaivara Vallavolikogu.

Avaldusi ja ettepanekuid komisjonile võib teha iga soovija. Need tuleb esitada sotsiaalosakonda  (tuues vastuvõtuaegadel sotsiaalosakonda või saates e-posti aadressile triin.tarendi@vaivara.ee). Komisjonis tulevad arutlusele avaldused, mis on esitatud vähemalt 5 tööpäeva enne koosolekut. Hilisemalt esitatud taotluseid arutatakse järgmisel koosolekul.