Kuna kummaski ühinenud omavalitsuse tööruumides pole piisavalt vaba pinda, et kogu uus vallavalitsus võiks töötada ühes majas, siis jätkatakse kahel aadressil. Vallavanem ja abivallavanem Janika Usin asuvad senise Põlva Linnavalitsuse ruumides Põlvas Kesk 15 ning abivallavanem Martti Rõigas hakkab tööle senise Põlva Vallavalitsuse ruumide Mammastes Keldrikaela tee 2.

Endise Põlva vallavanema volitused on lõppenud arvates 21. novembrist ning varad peavad olema üle antud uuele vallavanemale hiljemalt 30. novembriks.

Uue vallavalitsuse üheks kiireks ülesandeks on vallavalitsuse kui asutuse töölerakendamine, mis sisuliselt tähendab vallavolikogu poolt 20. novembril kinnitatud vallavalitsuse struktuuri töökohtade täitmist. Töökohtadele kuulutatakse kõigepealt asutusesisene konkurss ja seejärel täitmata kohtade peale ka avalik konkurss. Kõik see võtab aega ja ei juhtu üleöö.

Paralleelselt ametkonna moodustamisega tuleb vallavalitsusel välja töötada jaotus, millised osakonnad jäävad aadressile Kesk 15 ja millised osakonnad asuvad tööle Mammastes. Praegu jätkatakse nii, nagu siiani olnud on.

Kindlasti saab olema ka uus koduleht. Selle väljatöötamise ja parima lahenduse leidmisega juba tegeldakse. Uue kodulehe valmimiseni kajastatakse informatsiooni Põlva valla kohta mõlema ühinenud omavalitsusüksuse kodulehtedel www.polva.ee ja www.polvavald.ee.

Ka ühinemisjärgse Põlva Vallavalitsuse tegevust jäävad reguleerima Eesti Vabariigi seadused, mis näevad toimingutele ette kindlad tähtajad. Kogemuslikult võime vist igaüks öelda, et need tähtajad on ennem pikad kui lühikesed. Iga asi toimub omal ajal ja teatud järjekorras. Seepärast ei ole kõigile kerkinud küsimustele võimalik ka korraga ja kohe vastata, kuigi tahaks.

Kõigist toimuvatest muutustest teatame kindlasti nii veebilehtedel kui valla infolehes. Telefoninumbrid jäävad osakondadel ja ametnikel samaks, aga alati on enne kohaletulekut soovitav ette helistada ja asjaolusid täpsustada.

Infot saab ka üldnumbritel 799 9470 või 799 9471 või 797 6360.

Tööd alustas Põlva vallavalitsus

Põlva Vallavolikogu otsustas 20. novembril, et uue valla valitsus saab olema 3-liikmeline ning sellesse kuuluvad vallavanem ja kaks abivallavanemat.

Abivallavanemad koordineerivad vallavanemalt saadud volituse piires vallavalitsuse tegevusvaldkondi, korraldavad valitsemisalasse kuuluvaid küsimusi ning täidavad muid vallavanema antud ülesandeid.

Abivallavanema ametisse nimetas vallavolikogu Janika Usina ja Martti Rõigase. Janika Usina koordineerida jäävad uues vallavalitsuses hariduse-, kultuuri-, spordi-, noorsootöö- ja sotsiaaltöö vald konnad. Janika Usina töökoht asub Põlva Linnavalitsuse ruumides.

Martti Rõigas koordineerib ettevõtluse-, ehituse-, planeeringute- ja arengu valdkondi. Martti Rõigase kabinet seatakse sisse senise Põlva Vallavalitsuse majas.

Kui uue ametiasutuse (Põlva Vallavalitsuse) teenistuskohad täidetakse, esitab vallavanem vallavolikogule ettepaneku kinnitada valitsus 5-liikmelisena, kaasates valitsusse veel täiendavalt kaks osakonnajuhatajat.