Õpe koosneb praktilistest välitöödest ja harjutustest, kunstnike presentatsioonidest ja diskussiooniringidest rahvusvahelises kunstnike ja üliõpilaste seltskonnas. Harjutused sisaldavad segameediumite (joonistus, skulptuur, performance, toidukunst) praktilisi ja kontseptuaalseid rakendamisi koostöö-õhkkonnas. Õpe pakub võimaluse avastada neid praktikaid, kasutades selleks nii MoKSi stuudioid kui ka ümbritsevat külakeskkonda (põllud, külaruum, mahajäetud põllumajandushooned). Need paigad pakuvad avatud interpretatsiooniruumi loovate tegevuste ja uute meetodite arendamiseks kunstiõppes.
Töötubade tulemusi esitletakse avalikkusele MoKSis laupäeval, 17. septembril kell 12 

Kunstiõppe töötubasid viivad läbi Marcin Berdyszak (skulptor, Poznani Kunstiakadeemia rektor), Tero Nauha (performance-kunstnik, PhD performance-kunst ja teooria, Helsinki Teatriakadeemia), John Grzinich (helikunstnik, MoKSi programmikoordinaator), Evelyn Müürsepp (kunstnik, MoKSi programmikoordinaator)

GROUND on rahastatud Elukestva Õppe programmist, Grundtvigi õpikoostöö projektist.

MoKS on kunstikeskus, mida veavad kunstnikud ise, siin on ateljeesid, näitusepindu, töökodasid, raamatukogu jms. MoKS tegutseb nii Moostes (nt külalisateljeed, toiduklubi, helitöötoad) kui ka väljaspool seda.

MoKSi tegevust rahastavad Eesti Kultuurkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu, Kultuuriministeerium, Haridus- ja Teadusministeerium, Põhjamaade Ministrite Nõukogu, Euroopa elukestva õppe programm Grundtvig.

MoKSi uksed on külastajatele valla kolmapäevast pühapäevani kell 12-19, parema elamuse saamiseks aga tasuks alati alltoodud kontaktidel eelnevalt programmi kohta aru pärida.