Et esinemisjärjekorda põnevamaks muuta, võttis Laupilupi laste nimed vanuse järgi oksakeste küljest. Etteastetega alustasid kõige nooremad, s.t 3-7-aastased tibud, kellest noorim pesamuna oli 3-aastane Hildegard Martin. Kõik olid vaprad ja esinemishirm ei olnud kellelegi naha vahele pugenud. Üleüldse võisteldi neljas vanuserühmas: 3-7aastased, 8-10-aastased, 11-13-aastased ning 14 ja vanemad.

Rebimine oli tihe igal rindel - lapsed olid ju südame ja hingega laulud ette valmistanud. Selles tegevuses aitasid neid õpetaja Külli Kreegi, Sirje Reinpal ja Heli Lindmäe. Küll pidi ikka palju õpetamist olema, kuna lapsi oli kokku 27! Kõik osalejad said mälestuseks tänukirja ja pisikese pääsukesega kaunistatud maiustusekoti. Pärast arutelusid ja analüüse otsustati auhinnavääriliseks ehk Väikeseks Pääsukeseks kuulutada Helen Maiman (9-aastane), kes laulis „Kass Betty laulu sõprusest" (P. Pajusaar) ning „Suureks Pääsukeseks" valiti üksmeelselt Gertrud Martin (10aastane) lauluga „Tuhanded kodud" (A. Röömel).

Auhinnad oli lastele teinud õpetaja Jaana Omann. Laupilupi lemmikuks olid, peale kõikide teiste osalejate, pisike pesamuna Hildgard Martin ning rockitüdruk Anni Pere! Ka publik sai sõna sekka öelda ning valida oma favoriidi, kelleks oli Anni Miller (14-a) lauluga „Sinu hääl" . Ka žürii oleks Anni valinud „Suureks Pääsukeseks", kui vaid reglement oleks lubanud kahte korda järjest tiitlit võita. Ning reeglid on selleks, et neid järgida ja nii tulevad uued võimalused uutele lauljatele.

Põnevaimaks osaks kogu võistluse juures oli aga hoopis publiku lemmiku tiitli väljaselgitamine, kuna tihe konkureerimine käis mitme lapse vahel: Anni Miller 14 häält, Triin Jürimäe 8, Anni Pere 6, Marleen Aun 6, Helen Maiman 6, Hildegard Martin 5, Angelika Kivila 4, Lily Marlen 4, Gertrud Martin 4, ülejäänud esinejad olid kõik saanud 2-3 häält ja mitte ükski polnud jäänud ilma publiku poolehoiuta. Pealtvaatajate hulgas olid ka Pühalepa kiriku naiskoori ANNA esindajad, kes oma soosikuks valisid Lily Marleni.

Kuna häid esinejaid oli palju, siis žürii valis omakorda parimatest parimad laululapsed esindama Pühalepa valda ka maakondlikul lauluvõistlusel. Tunnustuse said ja edasi pääsesid: 5-7-aastased: Martha-Lii Voolma (4-aastane, saab alles veebruaris 5-aastaseks) -- Metsamuusika (R. Pajusaar),; 8-10-aastased: Helen Maiman (9 a) -- Kass Betty laul sõprusest (P. Pajusaar) ning Gudrun Martin (8 a) -- Üksteist peab hoidma (K. Hunt); 11-13-aastased: Gertrud Martin (10 a) -- Tuhanded kodud (A. Röömel); 14-...-aastased: Anni Miller (14 a) - Sinu hääl.

Kuna lastele laulmine nii väga meeldib (paljudel juba järgmise aasta lauludki valmis mõeldud) ja hinge jäi palju toredaid elamusi, siis otsustasime Pühalepa laste lauluvõistluse muuta iga-aastaseks traditsiooniks ja hakata Suurele ja Väikesele Pääsukesele lisaks valima ka „Pesamuna".

Veel kord suured tänud kõikidele lastele ja kaasaelajatele! Suured tänud lauluõpetajatele, žüriile, klaverisaatjale, helispetsialistile ning Hiiumaa Ametikoolile!

Hakake juba varakult valmistuma! Kes teab, kes teid järgmisel aastal võistlemas turgutab --Noodi Jupi või Kääksu Leenu.