Eelmisel õppeaastal hakkas kehtima taas uus riiklik õppekava, mille põhjal tuleb koostada uus õppekava ka koolile. Uuenduseks seekord tõsine õpikäsitluse muutus ja õppesuundade nõue gümnaasiumis, mis tekitab palju segadust. Uueks mõisteks on ka kujundav hindamine, mis sisuliselt on õpilase suunamine positiivse lõpptulemuseni õppimisprotsessi käigus ja mille eesmärk on kõikide laste edasijõudmine.

Meie kool on kõikvõimalike uuendustega siiani suurepäraselt hakkama saanud, võib-olla ka tänu oma pisut konservatiivsele hoiakule. Oleme suutnud säilitada oma head tulemused aineolümpiaadidel, suurepärased riigieksamitulemused, oleme osalenud kõikvõimalikes uuringutes ja projektides - vastavalt vajadusele ja võimalustele, oleme võimalikult vähendanud klassikursuse kordajate ja koolist väljalangejate hulka jne.

Täna võime oma kooli ja oma tulemuste üle uhked olla. Selle eest eelkõige suur tänu meie õpetajatele - ilma teie tubli tööta ei oleks selline edu võimalik! Samuti on meie õpilased väga tublid, on ju õppimine ikka eelkõige nende tubli töö.

Kahju vaid, et uuendusmeelsetele riigiametnikele see kõik ei sobi ja nii on küsitav meie kooli püsimajäämine gümnaasiumina tänast päeva pingestamas. Pidev mõtlemine tumedast tulevikust kindlasti ei soosi häid õpitulemusi. Jääb vaid loota, et lähiaeg toob siin selgust.

Soovin kõikidele kooliinimestele seoses kooli aastapäevaga õnne ja edu ka edaspidi!