Ühised ettevõtmised liikmetele

Eelmisel aastal korraldati liikmetele õppereis Taani, kus tutvuti Slagelse piirkonna külade tegemistega Leader programmi toel. Kodukant Läänemaa on algatanud liikmetele toreda ühise kooskäimise traditsiooni, mis toimub kord kvartalis. Esimene kokkusaamine peeti Kõmsi kultuurimajas, kus ettevalmistajateks olid Lihula, Hanila ja Martna vallad. Järgmine toimus Kullamaa kultuurimajas, peo korraldajateks Kullamaa, Taebla ja Risti ja Martna vald. Suvine ühispidu toimub Vormsil ning selle ettevalmistajateks on Ridala ja Vormsi vald. Aasta lõpuks on kõik vallad saanud korraldamiskogemuse. Uutmoodi kokkusaa-mise komme saadi taanlastelt . Seal korraldatakse aktiivsete külaelanike eestvedamisel kuus korra või paar ühiseid söömaaegu. Meil ei ole pearõhk siiski söömisel, vaid ikka soov taaselustada külaelu ning kooskäimise traditsioone. Selle eesmärgiga on korraldajad kenasti toime tulnud.

Leader tegemistest

Leader-programmi kaudu on teoks saanud mitmed projektid Läänemaal: noortele „Bändkämp“, ,,Läänemaa rahvastikurände uuring, „Läänemaa päev Lõuna-Eestis“, „Korteriühistute baaskoolitus“ jms, tulemas on Taani-Eesti noortelaager „Mina otsustan!“

Eesti Külaliikumine Kodukant

Eesti Külaliikumine Kodukant, mille liige on ka Kodukant Läänemaa, korraldab erinevaid küladele suunatud koolitusi. Mitmeid koolitusi on olnud noortele. Koolituste teemadeks on olnud - „Külamaja kui multifunktsionaalne keskus“, „MTÜ raamatupidamine“, „Kuidas müüa kogukonnateenuseid?“ jm. Infopäev „Külaselts, märka abivajajat!“ arutles sotsiaalteenuste pakkumise võimaluste üle kogukonnale külaseltsi poolt. Liikumine Kodukant korraldab sel aastal Eesti külavanemate 2. suvepäevad, kuhu oodatakse ka nelja külavanemat Läänemaalt. Sel korral kaasatakse ka 50 kohaliku omavalitsuse esindajat.

Külaliikumise Kodukant kaudu on igas eas inimesel võimalus end koolitada ja rakendada oma teadmisi Läänemaa maaelu arendamiseks.

Maapäev

Maapäev on üle-Eestiline külade kokku saamine, kus iga maakonda esindab 20 inimest, lisaks väliskülalised. Tulemas on IX Maapäev, mis toimub 2011. aastal Läänemaal. Maapäeva korraldusse kaasatakse kõiki meie valdu oma küladega. Üritus kestab kolm päeva.

Täpsem info meie tegemistest on kättesaadaval kodulehelt www.kklm.ee