Laupäeval, 18. juunil esine­sid meie poolt torupillimängija Märt Tomp, noored rahvatant­sijad Tarvastu gümnaasiumist ja segarühm Tarvastu, Tarvastu muusika- ja kunstikooli noored muusikud ning solistid. Samuti oli kohal oma käsitöö müügile­tiga Tarvastu käsitöökoda. Söö­giks pakkusime meie firma toitu ehk mulgiputru. Kuna laupäeval meeldib pealinna rahval poes käia, siis oli ka neid, kes jäid meie esinemist huviga vaatama ja võtsid infoletilt kaasa Mulgimaad ja valda tutvustavaid trükiseid.

Esmaspäeval olime plaaninud näidata Mulgimaad natuke nurga alt - nooruslikumat poolt rõhuta­des esinesid meie valla rokkan­samblid Crucial Attack, Penak ja külalisesinejatena Triin Niitoja ja Jaanus Saago. Vahetekste lu­ges meie oma ehtne mulk Kristi Ilves. Rahvast oli kaubandus­keskuses esmaspäeval kahjuks vähe.

Päev algas väga ilusa esinemise­ga Triinult ja Jaanuselt. Olukord muutus kardinaalselt, kui lavale astusid meie noored rokkmuusi­kud ansamblist Crucial Atakk. Nad said vaevalt mängida ühe loo, kui Ülemiste turundusjuht paanikas kohale jooksis ja nõu­dis esinemine lõpetada.

Kahju, et hea rokkmuusika osutus liiga suureks Ülemiste kaubanduskeskusele. Kuigi olu­kord oli kriitiline, otsustasime helitehnika poe ette tõsta ja oma mulgipäev siiski lõpuni rokilikult keevitada. Penak mängiski oma lood juba Ülemiste ees ja muusi­kat said kuulda ka naabertäna­vate elanikud.

Mulgimaad tutvustavad päevad Ülemistes oli hea algus soovist reklaamida kodukanti ja -valda, aga arvan, et järgmisel aastal peaks leidma teise koha selliseks reklaamürituseks. Miks mitte ei võiks see koht olla Tallinna rae­plats?