Aga looduse vastu ei saa - seekord otsustas ilmataat oma lumepilved hoopis Ameerikasse saata ja meile soojemad kevadekarva ilmad vastu anda.

Talimängude korraldamise algusest, aastast 1979 kuni tänaseni, ei ole mänge lumepuudusel ära jäetud ja ega meilgi tulnud mõttesse seda teha. On ju varemgi mõnel aastal olnud suusahooajal porirada, kus talvealad on mängudel asendatud teiste võimalike spordialadega. Seekord said asendajateks 2,2 km jooks, teatejooks ümber koolimaja ja sõudeergomeetrivõistlus. Suusad, uisud ja spetsiaalselt nendeks mängudeks valmistatud suuskadega tõukekelgud jäid uut valget talve ootama.

26. veebruari hommikupoolikul rivistus Kärstna kooli ees avadefileele üle 200 noorsportlase seitsmest vallast. Pärast kaheksandate Võrtsjärve laste talimängude avamist vallavanem Alar Karu poolt ja ühislipu heiskamist ootas ees kuus erinevat ala. Alustati "kolmnurga" maanteejooksuga ja koroonaga võimlas. Järgnesid nooremate teatejooks ümber koolimaja, sõudetrenažöörivõistlus võimlas, vahele lõunasupp kooli sööklas, talialadega seotud osavusvõistlus võimlas ja lõpuks valdadevaheline mälumäng kooli aulas. Neli tundi ühist tegevust möödusid kiiresti ja lõpetamiseks kogunesime uuesti võimlasse, kus parimaid autasustati medalite ja tunnistustega ning võistkondi lõbusate meenetega.

Tarvastu vallast võitsid kullast medalid Mari Maisla ja Genri Pähnapuu jooksus, Andre Arak koroonas, Reijo Krõlov ja Triin Ristisaar sõudeergomeetril, hõbemedali sai kaela Andra Aavik jooksus ja pronksikarva medalid Teesi Tuul ja Johanna Ruljand jooksus, Karl Kobak ja Kristi Nukka sõudeergomeetril ja valla teatejooksu võistkond koosseisus Andra Aavik, Sandra Lilloja, Helina Kalamees, Tanel Priinits, Tõnis Kald ja Raido Mägi.

Kokkuvõtteks võib öelda, et kõik lapsed olid tublid ja saime hakkama.