Möödunud on 25 aastat. Ajalugu kordub ning nüüd juba mina, ise ema rollis, viin oma poja esimest korda lasteaeda. Ootamisrõõm, rahutus, lootus – kõik on hinges segi läinud! Meile tuleb vastu naeratav tundmatu tädi. Saabub lahkumineku aeg, ootan pisaraid, kuid minu laps võtab tädi käest kindlalt kinni ja juba läheb sinna rühma, kus teda ootavad tulevased sõbrad ja mänguasjad. Minu muretsemisest pole jälgegi.

Möödub veel mõni poolaasta ja mina saan tunda uhkust oma lapse üle, kelle väikestes ja veel mitte just väga osavates kätes muutub plastiliin armastatud kasvataja osavõtliku juhendamise all porgandiks, vorstiks, taldrikuks, kakukeks. Pisar tuleb silma, kui ta kingib mulle 8. märtsi puhul esimese oma tehtud õnnitluskaardi. Ning varsti tuleb ta esimest korda la-vale oma tantsunumbriga. Meie silmad kohtuvad ja ma loen tema kõige armsamatest silmadest: „Emake, vaata, mida ma oskan! Olen tubli, on ju tõsi?“ Mustakivi Lasteaed pole muidugi üksnes maja seinad. Meie lasteaed on terve maailm. See, nagu ka inimene, elab – rõõmustab, kurvastab, usub, loodab. Lasteaia hing ja süda – need on õpetajad, õpetajate abid, kokad, medõed, puhtust ja korda jälgivad inimesed ning loomulikult juhtkond. Neid kõiki ühendab midagi erilist – nemad teavad saladust, miks aastast aastasse siia rõõmuga uued väikelapsed tulevad. Kõik muutub meie elus, kuid muutmatuks jäävad nende inimeste arglik, hooliv suhtumine igasse lapsesse, nende inimeste entusiasm, kohusetundlikkus, algatuslikkus ja siiras huvi.

Sügav kummardus ja südamlik tänu lasteaia kollektiivile rahu ja kindlustunde eest. Iga päev usaldame neile kõige väärtuslikuma, mis on meie elus – meie lapsed.

Meie lasteaed meenutab täiskasvanute tormilises maailmas lapsepõlve saarekest ehk muinasjutu ja võlumise saarekest. Meie armas Mustakivi Lasteaed, õnnitleme Sind 25. sünnipäeva puhul ja soovime Sulle pikki, sooje, häid aastaid, et Su elu oleks alati erk ja põnev.