Revisjonikomisjon tegi 16. augustil kindlaks, et linnavalitsuse istungil otsustati osadele elanikele küttepuude muretsemiseks sularaha välja maksta, sest väideti, et neil puuduvad arvelduskontod.

Linnavolikogu sotsiaal- ja eelarvekomisjoni esimehe Mati Kepi sõnul õnnestus komisjoni koosolekul linnapea Max Kauri nõusolekul näha nii-öelda "salastatud" rahasaajate nimekirju.

"Selgus, et sularaha saajate nimekirja kuulujatest olid enamikul arvelduskontod olemas. Tuli välja, et rahajagamine viidi läbi enne, kui linnapea vastava korralduse oli allkirjastanud. Rahade eraldamist korraldanud abilinnapealt Apolinskylt ei õnnestunud selgitusi saada, sest kella kümneks polnud ta veel linnavalitsusse tööle jõudnud," rääkis sotsiaal- ja eelarvekomisjoni esimees.

Volikogu liikmed kirjeldasid Vooremaale, kuidas Apolinsky teatas, et tal pole võimalik avada seifi, milles hoitakse küttepuude toetuste maksmist kajastavaid dokumente, sest ta olevat seifi võtme koju unustanud. "Tekib küsimus, miks tegeles Apolinsky sotsiaaltoetuste maksmise korraldamisega, teadolevalt pole see töö tema ametijuhendis kirjas," arutles revisjonikomisjoni esimees Evdokia Abakanova. Tema sõnul pole praegusse linnaeelarvesse plaanitud raha, mida võiks küttepuudeostu toetuseks jagada.

Kepp kahtlustas, et kõige taga on peatselt saabuvad valimised, enne mida soovitakse valijate hääli võita.