Korraldatud jäätmeveoga on alates 01.03.2011. a liitunud kõik Rapla valla jäätmevaldajad. Rapla vald on jagatud kaheks jäätmeveoalaks – tiheasustus- ja hajaasustusala.

Veolia Keskkonnateenused AS saadab kõikidele kinnistuomanikele jaanuari- ja veebruarikuu jooksul postkastidesse uued lepingud. Lepingud saadetakse kinnistupõhiselt!

Juhul, kui kinnistut ei kasutata või kinnistul ei elata, tuleb sellest teavitada Rapla Vallavalitsuse keskkonnaspetsialistile ning avalduse alusel vabastatakse korraldatud jäätmeveost.

Kõik hetkel kehtivad vabastused korraldatud jäätmeveost kehtivad kuni 01.03.2011. Alates antud kuupäevast on vabastused kehtetud ning arvatud jäätmeveoga liitunuks.

Kortermajade korteriomanikud ja muude tihedalt koos asuvate kinnistute omanikud võivad oma jäätmeveo korraldada ühiselt, sõlmides vastava lepingu ja määrates vastutava esindaja. Ühislepingud tuleb tuua Rapla Vallavalitsuse keskkonnaspetsialistile.

Erandkorras on võimalik taotleda erisust Rapla valla jäätmehoolduseeskirja § 32 (jäätmeveo sagedus) sättele ning vastavad avaldused tuleb esitada vallavalitsusele 20. jaanuariks.

Jäätmeveo sagedus

Jäätmeveo sageduseks Rapla vallas tiheasustusalal on:

  • ühepereelamud ja korterelamud (4 ja vähem korterit) – vähemalt 1 kord 4 nädala jooksul;
  • korterelamud (5 ja enam korterit) – vähemalt kaks korda 4 nädala jooksul.

Jäätmeveo sageduseks Rapla vallas hajaasustusalal on:

  • ühepereelamud ja korterelamud (4 ja vähem korterit) – vähemalt 1 kord 12 nädala jooksul;
  • korterelamud (5 ja enam korterit) – vähemalt 1 kord 4 nädala jooksul.

Harvemad jäätmeveosagedused ei ole seadusega lubatud (JS § 71 lõige 2 punkt 2).

Vabastused jäätmeveost

Erandkorras võib kohalik omavalitsus vabastada jäätmevaldaja korraldatud jäätmeveost tema avalduse alusel, kui omavalitsus on veendunud, et kinnistul ei elata või kinnistut ei kasutata. Nimetatud vabastuse saaja peab iga järgneva aasta 20. jaanuariks esitama kohalikule omavalitsusele kirjaliku kinnituse, et kinnistul ei ole aasta jooksul elatud või kinnistut ei ole kasutatud. Jäätmevaldaja, kes ei esita nimetatud tähtajaks kinnitust, loetakse korraldatud jäätmeveoga liitunuks alates 21. jaanuarist (JS § 69 lõige 4 ja 5).

Suvilad ja suvemajad on võimalik vabastada korraldatud jäätmeveost talviseks perioodiks, jäätmevaldaja avalduse alusel, tähtajaga november kuni aprill.

Samuti võivad kortermajade (kus ei ole moodustatud korteriühistut) korteriomanikud ja muud tihedalt koos asuvate kinnistute omanikud, samuti külad või suvilakooperatiivid korraldada jäätmevedu ühistegevuse korras, paigaldades ühiseid jäätmekogumismahuteid.

Kui jäätmevedu on korraldatud ühiselt ning määratud endi hulgast vastutav isik, loetakse mittevastutajaid isikuid samuti liitunuteks. Selle aluseks on kinnistuomanike vahel sõlmitud leping, mis tuleb esitada vallavalitsusele.

Soovitame tungivalt kõigil kinnistu omanikel kontrollida enda kohta käivaid kandeid Rapla valla jäätmeregistris ja vajadusel deklareerida tegevuse puudumine kinnistul (uusarendus, ehitus pooleli, elamu hävinud vms).

Infot korraldatud jäätmeveoga seonduva kohta saab telefonidel 489 0538, 5333 2308 või meiliaadressil viktor.beresnev@rapla.ee.