Näiteks 3. klassis on väga tore-dad teemad muuseumi jaoks nagu “Kool enne ja nüüd. Külakool. Kihelkonnakool”, “Esivanemate elu, talutööd vanasti” või 2. klassi jaoks “Laulu- ja tantsupeod. Rahvariided” või 1. klassi jaoks “Minu kooliümbrus ja koolitee. Minu kodumuuseum”, “Minu kodumaja. Kodud vanasti, rehetare”.

1. novembril käiski 1.b klass (klassijuhataja E.-R. Vend) muuseumitunnis, kus Reeli Freiental tutvustas lastele muuseumi. Saadi teada, miks on vaja muuseumi, mida kogutakse muuseumisse. Õpilastel oli võimalus piiluda hoiuruumidesse, kuhu tavaliselt külastajad ei pääse.

21. oktoobril olid 3.a ja b klass (klassijuhatajad T.Valk ja T.Saksa) muuseumitundides, kus oli teemaks „Kool enne ja nüüd“. R. Freiental rääkis, kuidas lapsed vanasti koolis käisid. Kõige huvitavam oli kaldjoontega paberile tavalise sule, sulepea ja tindiga kirjutamine. Muuseumi külastusest jäid mälestuseks töölehed ja tindised näpud.

1. oktoobril olid muuseumitunnid neljandate klassidega (klassijuhatajad E.Liivalaid ja E. Noorlind), kus Ellu Moisa tutvustas kirikus ja rahvamajas maarjapäevi. Lastel oli suur elamus olla kirikus - enamusel arvatavasti esimest korda. Saadi teada, mis on kirik, Maarja, Jeesus. Vaatasime ukse kohal olevat vitraaþi „Maarja kuulutamine“ (paastumaarjapäev), samas oli juttu ka teistest Maarjaga seotud tähtpäevadest nagu heina-, rukki- ja ussimaarjapäev.

Rahvamajas aga seisti fuajees asuva freskomaali “Maarjapäevad“ ees, kus otsiti üheskoos maarjapäevade kujutamisi. Need on ju maalil kõik läbisegi. Kaasa said õpilased paberilehed, kus olid kirjas kõik maarjapäevad nii vaimulikud kui ilmalikud koos kuupäevadega.

Muuseum ootab veel lapsi, eriti aga niisugustesse tundidesse nagu talutööd või rahvariided. Kahju, kui koolitunnis värvitakse rahvariide seelikud ja käised juhuslike värvidega. Muuseumis saavad lapsed täpsete värviproovi näidiste järgi värvida nii Väike-Maarja seelikuid kui käiseid, isegi käiste mustrid on paberite peal olemas.

Omal ajal sai tehtud ka vanemate klasside jaoks kooli ajaloo õppeplaani teemade järgi kavad, millede järgi saaks tunde pidada muuseumis, nagu rahvuslik ärkamine, J.Pitka, J. Kukk, Vabadussõda jm. Oodatakse ka suuremaid lapsi muuseumisse.