20. veebruaril on oodata välisesinejaid Inglismaalt - Radley College’it. Kontsert on kõigile tasuta ning saabuva iseseisvuspäeva puhul kostitab Saku mõis muusikasõpru omalt poolt sooja joogi ja koogiga. Radley College (www.radley.org.uk) on üks Inglismaa mainekamaid koole, kus õpib 680 poissi vanuses 13-18 aastat. Eesti turnee raames esinetakse veel Niguliste ja Kaarli kirikus ning Tallinna 21. koolis. Lisaks Radleyle ja Londonile on käidud esinemas Saksamaal, Itaalias, Prantsusmaal ja Hispaanias. Eestis ollakse esimest korda.

13. märtsil ootame mõisa eelkõige vanemat publikut, kuid ka kõiki teisi, kelle südant soojendavad vanaemade-vanaisade noorusaja laulud Lindpriide esituses. Indrek Kalda, Toomas Lunge ja Jaan Söötesitavad selliseid tuntud palu nagu „Sõduri igatsus”, „Punased nelgid”, „Mustlane”, „Tee kauge kodu poole minna”, „Kuhu küll kõik lilled jäid”.

22. aprillil leiab aset järjekorras juba kolmas Jazzkaar! Laval on Uku Suviste ja Marjamaa Brothers (bass, trummid, saksofon, süntesaator). Uku Suviste on tõusnud fookusesse ja saanud popiks pärast edukat esinemist Jurmala konkursil. Kavas on džässiklassika, eesti lood, oma lood. Jazzkaarele paneb seekord õla alla Saku õlletehas.

Edasised kontserdid on hetkel veel lahtised. Juuli alguses on mõisa ballisaali oodata mõnda suvetuuri Olav Ehala osavõtul, sügiskontserdid algavad oktoobris. Jälgige reklaami!

Viimase kahe aasta jooksul on Saku mõisas esinenud paljud armastatud Eesti lauljad - Hedvig Hanson & Andre Maaker, Lauri Saatpalu & Peeter Rebane, Gerli Padar, Lenna Kuurmaa & Alen Veziko, Kaunimate aegade vennaskond, Karl Madis & Marvi Vallaste, Birgit Õigemeel & Uku Suviste, Margus Vaher & Luisa Värk, Vennaskond, Tõnis Mägi, perekond Maltised, Koit Toome & Jorma Puusaag.

Paljud mõisakontserdid on saanud teoks tänu headele koostööpartneritele nagu Tartu Kontsertkorraldus (perekond Tellissaar), Tartu Kontsert (perekond Land) ning Jazzkaar koos võrratu Anne Ermiga. Esinejate valik toimub hoolikalt kaalutledes, jälgides muusikalist taset ja kaasnevaid kulutusi: ballisaal ei ole väga suur ning kõik kulutused katame vaid piletituluga.

Saku mõis on tänulik kõikidele muusikasõpradele, kes on leidnud tee Saku vanimasse hoonesse. Kõik ettepanekud esinejate osas on samuti teretulnud.

Pileteid Saku mõisa kontsertidele on võimalik osta Saku Majast ja Saku mõisast, sõltuvalt huvist mõnikord ka Piletilevist.

Lisainfot saab kodulehelt www.sakumois.ee