Pealavastaja ja eestvedaja on Kohila kooliõpetaja ja tantsutreener Kairis Kontus MTÜ Gaudeost, kelle käe all on valminud kaks eelmist koolimuusikali  - „Pöial-Liisi” ja „Lumekuninganna”, kus  mängisid peamiselt põhikooli ja gümnaasiumi õpilased. Mõlema etendusega oli seotud sadakond näitlejat ja tehnilist abilist. Kõigi muusikalide muusikajuht on muusikaõpetaja Kadri Vilsoo.

Järjekorras kolmanda muusikali muudabki eriliseks tõsiasi, et  seekord on näitlemisse kaasa

haaratud kümneid andekaid soliste vallarahva enda hulgast, kellest osad on  ka suurematel kontsertlavadel bändimeestena tuntud (nt Marek Jürgenson ansamblist „Regatt”, Peter Põder ja Hardo Hansar  ansamblist „Merwis”, Margus Kaidme ansamblist „Omad Poisid”  ning Kaupo Männiste ja Rein Kontson ). Naisosaliste seas on laval koguni kolm Õigemeelt - Birgiti õed ja onutütar. Nimiosades mängivad valla kultuurinõunik Anneliis Kõiv ja ettevõtja Martin Kontus.

7. ja 8. märtsil kokku viis korda etenduvas muusikal on rohkem kui meelelahutus ja  kunstielamus – see on  mitmehäälne ja hästi esitatud tunnistus kogukonna kokkukuuluvusest ja loomislustist. Loo alguses kuulutavad naised meesele  sõja, kuid  lõpus pakuvad pooled üksteisele lepitust ja kinnitavad headuse ning andeksandmise väge. Ilus kingitus meile kõigele naistepäeva puhul.

Sissepääs on annetuslik, 2 eurot

Etendused: 7.  märtsil, kell 9. 30, 12.30 ja 19.00, 8. märtsil kell  13.30  ja 19.00

Sissepääs on annetuslik, 2 eurot