Liia Koorts võrdles usutluses eestielu.ee-le emotsioone pärast võidu selgumist meeleoludega uue aasta vastuvõtmisel, nimetas kõige keerulisemaks etteasteks "Kirilinnu laulu" laulmist ning lubas võimaluse korral finaali kaasa võtta Maarja-Magdaleena segakoori, mille dirigendiks ta on.

Kuidas möödus reede õhtu, kui pärast telesaadet Perepidu selgus, et pääsete finaali ?

"Olid külalised ja meeleolu oli nagu uue aasta saabumisel. Paukusid šampanjapudelid ja helisesid telefonid. Loomulikult tuli meie juurde ka venna pere. See oli uhke. Mina küll sellist võitu ei uskunud. Suured-suured tänud kõigile neile, kes meie poolt hääletasid" 

Perepeo esimeseks poolfinaaliks tuli kahtlemata põhjalikult valmistuda. Kus ja kuidas harjutasite ning kuidas sel perioodil üldse oma aega planeerisite ?

"Harjutasime nii kodus, koolis kui ka Tallinnas. Et kindlamana tunda, laulsime ette ka Tabivere muusikaõpetajale Triin Saaristele. Aja planeerimisel tuli arvestada, et Raunol on esikohal kool, minul ja Triinul töö. Raskendavalt mõjus kindlasti see, et me sõidame 1.-3. detsembril segakoori ja meesansambliga Stokholmi kruiisile esinema. Kõigepealt tuleb tegeleda nende proovidega. Eks uneajal jagub aega siis järgmise Perepeo kavaga tegeleda."

Millist laulu kolmest kõige keerulisem õppida oli ning mida tegite et laulude esitus võimalikult muusikaliselt tugev ja atraktiivne oleks ?

"Keerulisemaks võib pidada Kirilinnu laulu laulmist. Seal olid tempo muutused ja helistike vahetused. See, mida me õppisime, osutus liiga pikaks, nii et eelmisel õhtul enne lindistust hakkasime laulu ringi tegema. Sellise versiooni esitasimegi praktiliselt lindistusel esmakordselt. Päris raske on ka laulda ja tantsida korraga."

Laulue, mida esitasite on korduvalt esitatud varemgi. Näiteks "Kirilinnu laulu" on telesaates Laulud Tähtedega esitanud Artur Talvik koos Lenna Kuurmaga. Kas sellised eeskujud kippusid ka mõnes mõttes mõju avaldama?

"Kindlasti nii see oli. Kirilinnu laulu puhul mängis lisaks Artur Talviku ja Lenna Kuurma laulmisele rolli ka Väikeste lõõtspillide Ühingu esitus."

Missugune perekond Lassi esitatud laul teile kõige rohkem meeldis?

"Selleks oli "Rahalaul"."

Missugused emotsioonid jättis saade Perepidu salvestuses osalenud teie ja Kalevi emale.

"No pisar veeres talle ikka palgele."

Kuidas valmistute finaaliks?

"Me veel ei tea, mida meil seal laulda lubatakse. Tahan endiselt segakoori lavale tuua, et finaal oleks võimas. Kuuldavasti üks laul on publiku lemmik, mis tuleb kordusele, aga kolmandat laulu ei tea. Kas kõik finalistid peavad ka ühist laulu esitama, selgub järgmise nädala alguses. Laupäeval tahame esimese proovi teha Tallinnas enne kruiisilaevale minekut."