On käinud kodust lähemal ja kaugemal appi pidulaudu korraldamas, kuigi ametlikult sellist teenust ei osuta.

Maitseainetena kasutab Tiina vaid pipart, soola, sibulat ja küüslauku – ei kõikidele keeruliste nimedega välismaistele vürtsidele.

Ka köök ei pea olema sisustatud teab mis imeseadmetega. Piisab täiesti tavalisest pliidist ja ahjust. Mis perenaine aga lauale pani, oli imehea. Lausa hõrk.

Retsept on mõeldud 4-6 inimesele. Kuna toit on väga maheda ja hõrgu maitsega, sobib tõenäoliselt tummisema punase veiniga.
_______________________________________________

Lihapallid • 400 gr seahakkliha • 2 muna • must pipar • sool • 1/3 paprikat • 100 grammi seeni (šampinjonid) • 500 g pariisi kartulit • vahukoor

VALMISTAMINE: Kartul keeta. Paprika, seened, sibul hakkida hästi peeneks, segada hakklihaga, maitsestada soola ja pipraga. Siis katta kartulid hakkliha massiga ja pruunistada pannil või praeahjus. Peale pruunistamist panna hakklihapallid potti, valada peale vahukoor, keeta 5-10 minutit ning seejärel serveerida salatiga. Salatiks sobivad ka marineeritud seened.

Magustoit • 250 gr hapukoort • 1 pakk (200 ml) vahukoort • 1 sidrun • 30 g želatiini • 100 g suhkrut

VALMISTAMINE: Riivi sidrunilt koor ja sega koos sidruni mahlaga hapukoore sisse. Vahustada koor, segada kõik koos väheses vees leotatud ja sulatatud želatiiniga. Valada pokaalidesse ja serveerida toormoosiga.