Igasugune sissemurdmine teeb aga tarbetut lärmi ja võtab aega. Seega võib varas liigsete takistuste ees pahateo sooritamata jätta ja edasi liikuda. Pimeduse varjus on hea valgustkartvaid tegusid korda saata, sest varjuline majanurk või valgustamata ukseesine pakuvad anonüümsust. Otstarbekas on kõrvalhooned ja kriitilisemad majjasisenemise kohad varustada liikumisele reageeriva valgustiga, võimalusel panna majale turvasüsteem.

Head suhted naabritega vähendavad ümbruskonna anonüümsust, tehes võimalikuks naabruskonnas võõraid isikuid kergemini ära tunda. Seega on soovitav vahetada naabritega kontaktandmeid ning leppida kokku, et kodust äraolekul vaatab naaber sinu elamise järgi, võtab postkastist posti ning annab kahtluse korral sulle või politseile märku.

Alati võib kaaluda ka naabrivalvega liitumist, sest hästi silmatorkav naabrivalve plakat annab vargale signaali, et siin piirkonnas elavad inimesed, kes hoolivad üksteise ja enda turvalisusest ning oskavad ohu korral reageerida.

Lisainformatsiooni naabrivalve põhimõtetest saab internetis www.naabrivalve.ee ja Viljandimaa projektijuhi e-postiaadressil ulvi@naabirvalve.ee.