Uusaastasoovid said kirjutatud Konguta valla poolt kingitud punasele tulelaternale. Nii sündis plaan latern vana-aasta õh­tul taevalaotuse alla saata. Nii need uusaastasoovid täituvad. Kuidas plaaniga läks, sellest natuke hiljem.

Kuna nii Pööritsal kui ka naaberkülas Majalas on tegusaid ja käsitööhuvilisi naisi, siis oli Airel juba ammu mõte hakata koos käima. Teha käsitööd ja jagada oma oskusi ja teadmisi. Nii saigi kokku lepitud esimene kokkusaamine Kuuse talus.

Olime ka sel aastal head, sest tuli Näärivana kingikotiga ja valge habemega ning muheda meelega. Ajas juttu, kuulas sal­me,- laule. Laulis ka ise. Tavaliselt on ikka nii, et Jõulu- ja Nääri­vanad jagavad kõikidele teistele ja ise kingutust ei saa. Kuuse talus sai ka Näärivana kingituse. Laulis meile ja koos meiega laulu, milles paks pagar küpsetab saiu, siis kui tossu tõuseb korstnast taevasse....Eestis, Saksamaal, Hiinas........

Ikka ja jälle on hea kinnitust saada, et meie küla elab: siin on noored pered koos lastega. Seda on rõõm näha. On ju meedi­ast kõlama jäänud, et Eestis on 102 küla, mis on täiesti tühjad. Meil on noori ja vanu, neid kes järjepidevust kannavad, neid kes mäletavad aegu, mil Pööritsa küla on kandnud Krimmi ja Pombre küla nime.

Kuni su küla elab, elad sina ka....

Aitähh meeleoluka ja südamliku jõulupeo eest!

Nääripeost sai mööda kõigest päev ja pööritsalased koh­tusid 2012 vana-aasta õhtul Maasikamäel. Külaplatsi juures olid suured ja väikesed, oli ilutulestik ja säraküünlad, soojad käpikud ja rõõmsad hüüded.

Punase tulelaterna valgus süüdati, et see kuuma õhu abil taevalaotusesse rändaks ja meie kõigi soovid kaugele viiks. Leegike süttis ja mitmed käed hoidsid peade kohal punast paberist laternat. Kõigest väest tuule poole pöörates püüti la­tern lendu saada . Ja siis ta lendaski.......... kõrgemale puuokste lähedale ja maandus naabrite põllule. Jah, tegelikult said soo­vid korraks taevalaotusesse lennutatud ju küll. Oma osa selles lennukatses oli kindlasti ka vihmal, mis ikka ja jälle ümberringi maha sabises ja laterna niiskeks tegi nii nagu meidki.

Aga meel oli helge ja rakette lendas taeva poole omajagu. Naaber Jüri tegi uhke tulevärgietenduse, lennutades kõrgele paarsada värvilist tulesädet.

Kuna tee oli kaetud libeda jääga, siis algas uus aasta Maa­sikamäe külaplatsi juures Andrese auto teepervest väljalükka­misega. Mitme mehe ramm aitab ikka.

Nii nagu üle-eelmisel aastal ja nüüd juba eelmisel 2012a., soovin, et vana- aasta saab ära saadetud ka sel ja järgnevatel aastatel Maasikamäel Pööritsa külaplatsil.

Pööritsa küla elanik Maarja