Peakorraldaja Indrek Kelk: „Sangastes toimuva Valgete Teede Rattaralli eripäraks teiste Eesti võistluste ees ongi huvitav ja vaheldusrikas rada, mis koosneb küll valdavalt asfaltteest kuid läbida tuleb ka 6 erineva pikkusega kruusalõiku ja seda kõike Sangaste-Lüllemäe-Karula kandi üles-alla looklevatel teedel. Meie eesmärk on Valgete Teede Rattaralliga pakkuda vaheldust tavapärastele suvistele maanteesõitudele ja lõhkuda rutiinset mõtlemist, et maanteesõit ongi vuramine igavatel asfaltteedel . Pikemal 79,5 km distantsi puhul tuleb kruusal läbida 6 sektorit kokku 33 km, mis kahtlemata muudab võidusõidu käigu põnevaks ja kaasahaaravaks, sest arvestada tuleb palju rohkem tegureid kui tavalisel asfaldisõidul. Nendele kes kardavad kummi purunemist kruusateedel saan soovitada, et tasuks oma maanteerattale panna alla kõrgemad 25-27mm kummid, mis kindlasti tagavad ka parema vastupidavuse kruusateedel aga ebaõnne korral on rajal ka 3 neutraalse tehnilise abi autot ja üks mootorratas, kes püüavad abi anda kõikidele, kellel oma saateautot rajal ei ole.“

Valgete Teede Rattaralli distantsid on 79,5 km ja 46,1 km. 79 km distants kulgeb marsruudil Sangaste Lossiküla- Tagula- Karula- Lüllemäe- Haabsaare- Valtina- Kobela- Tagula- Lauküla- Lossiküla. Antud distantsil võtavad mõõtu nii eliitratturid kui ka tugevamad harrastajad, eripäraks 46 km distantsi ees on asjaolu, et kasutada võib vaid maantee või cyclokrossi jalgrattaid.
46 km pikkune matkadistants on sobilik ja jõukohane aga igale rattasõbrale. 46 km rajal on 2 kruusalõiku kogupikkusega 15km ja rada kulgeb marsruudil Sangaste Lossiküla-Tagula-Korijärve-Valtina-Kobela-Tagula-Lauküla-Lossiküla. Sellel distantsil on lubatud osaleda igat tüüpi ratastega.

Valgete Teede Rattaralli kuulub Eesti Rahva Velotuuri sarja olles sarja viimaseks, finaaletapiks, kus selgitatakse välja ka teise Eesti Rahva Velotuuri võitja.

Registreerumine ja lisainfo Valgete Teede Rattarallist kodulehel.