Vastlapäev sai avapaugu perekond Vigeli saabudes pasunahelide saatel ja Eesti lipu lehvides. Seejärel läks lahti meeleolukas teatevõistlus. Rada tuli läbida tõukekelkudel paarikaupa ja lisaülesanneteks oli siis kas kaunite omadussõnade leidmine, munade vedu, vigurrada ja kelgujuhi pimesi finiðeerimine. Mis siin siis nüüd naiselikku oli, küsib nii mõnigi. Aga naiselik oli teatepulkkostüüm, mis igas kontrollpunktis edasi anti. See koosnes kaunist seelikust, kübarast ja muidugi daami ridikülist.

Järgmiseks alaks oli nostalgia – suusatamine perekond Vigeli poolt kaasatoodud pütilaudadega. Lastele olid need suusad tõeliseks imeks. Viimane võistkondlik jõukatsumine oli lumehoki. Sõbralikku ja võhmalevõtvat madinat oli siin kõvasti. Isegi nii kõvasti, et üks võistleja tuli näost õhetades ja teatas, et esimest korda on ta kaotades õnnelik, sest teist ringi poleks enam jõudnud madistada. Pikema liu võistlus oli juba individuaalne ja esikoht läks siin jagamisele kolme liulaskja vahel.

Kuigi toredast vastlapäevast võitsid kõik - kes puna palgele, kes tervistava ja sportliku päeva, kuid tublimatest tublimatele jagati ka auhindu. Auhinnad olid komplekteeritud vastavalt vanarahva ennustustele ja tarkusele. Valida sai, kas olla aasta läbi virge ja ilus, saada igas kohtus õigus, vahendeid kahjurite eemalepeletamiseks või kindlustada võistkonnale jätkuva karjaõnne säilimine. Vastlapäevale omaselt söödi ühiselt hernesuppi, vastlakukleid ja joodi sooja teed. Palju elevust tõi saani ette rakendatud „raudruun“ ehk „eurohobune“. Saanisõitu korraldas Toomas Land ja huvilisi oli oi kui palju, tekkis kohe järjekord ja sõita soovisid nii vanad kui noored.

Päeva lõpetas Tännassilma kindluse meisterdamine, mis kaitseb külaplatsi ja pealejoonistatud grafiti meelitab külarahvast järgmisele üritusele.

Suured tänud külavanem Kalmer Tindile ja tema perele, kes olid ette valmistanud rajad, valmistanud liumäe ning korraldasid ja juhtisid suurepärast üritust.

Suured tänud perekond Vigelile, kes korraldasid saanisõidu ja aitasid üritust läbi viia. Tänud Anu Rudissaarele, kelle poolt oli taas maitsev vastlasupp.

Kõige suuremad tänud Põlva Vallavalitusele, kes toetas meid rahaliselt.

Võrratu ja mõnus vastlapäev sai peetud koos teiega, kallid inimesed. Uute ja meeldivate kohtumisteni!