Naistepäeva järgsel laupäeval olime üleval enne kukke ja koitu, et seekord seada bussirattad Valga poole, kus toimus XV õpetajate tantsufestival. Igal aastal jäetakse korraldajatele voli otsustada, milliseid tantse kohale tulnud rühmad õhtusel kontserdil esitada võiksid. Seekord oli teemaks omaloominguline või siis kodukandist pärit tants. Kuna omaloominguks enam aega ei jätkunud, siis valisime Taivo Aljaste diplomitööst „Toila küla tantsud". Tants sai valitud, aga muusika oli puudu - oleks vaja pillimehi. Vaatasime oma rahakotti, kus valitses tühjus ja murdsime pead, kes tuleks meiega vaid pakutava hea seltskonna pärast. Välja mõtlesime, ära rääkisime - Riho Breivel ja Paul Samuel ehk pool Pärgamenti. Nii me siis sellel külmal talvehommikul end bussi pakkisime ja suundusime meie jaoks juba kümnendat korda sellele üritusele.

Kokku jõudis Valka jalga keerutama 18 tantsurühma paljudest Eestimaa nurkadest, alustades Tallinna ja lõpetades Hiiu- ja Võrumaaga. Ida-Virumaalt olid veel Kohtla-Nõmme Kuppari tantsijad koos Urve Kilgiga. Lisaks tantsule olid osalistele mõeldud ka töötoad ja ekskursioonid. Muuseumis sai tutvuda Valga ajalooga ja punuda näpunööri, ekskursioonid viisid nii Valga kutseõppekeskusesse kui Valka. Meie valisime endale läti rahvatantsud, mida õpetas Läti rahvamuusikakollektiiv Sudmalinas.

Festivali avamisel tervitasid osalejaid kõnega nii Valga linnapea Kalev Härk, kui õpetajate rahvatantsufestivali idee algataja Urve Kilk. Õhtusele kontserdile lisas vürtsi ja huumorit õhtujuht Nipernaadi. Tema palvel lauldi suisa kahel korral festivalile sünnipäevalaulu. Kadedusega nautisime Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuse maja, mis olles nõukogudeaja pärand, on väga oskuslikult 90-ndate keskel ümber ehitatud. See on vist ainuke saal Eestimaal, kus laval esinedes saad silma vaadata igale saalis istujale (400). Meeleolukas kontsert lõppes teatepulga, milleks on suur puust vanaaegne reha, üleandmisega järgmisele korraldajale ehk Väike-Maarjale. Koosviibimine lõppes ühise tordi söömisega ja jalakeerutuseks mängis kapell Jauram. 

Iga pidu saab ükskord otsa ja aeg on hakata koju sõitma. Kui kedagi juhtunus „süüdistada", siis Riho ja Pauli, kes bussis oma pillid kotist välja võtsid ja mängima hakkasid. Nii sündis neljatunnine, ilma vaheaegadeta, laulu-ja tantsumäng „Ja koju me ei läe..." Teie silmad ei peta, tõesti käis bussis ka tants. Siinkohal on paras aeg tänada meie pillimehi ja bussijuht Eiki Linnartit, kes kõik lubasid meiega ühineda ka järgmisel aastal.