Ega möödunudki kaua, kui ka minu postkastis oli kutse tulla raamatukokku klubi asutamise koosolekule. Olin tol ajal noor pensionär ja tundsin siirast rõõmu kutsutavate hulgas olemisest.

Mille alusel ja keda sinna kutsuti, ei tea. Seltskond oli esialgu mulle võõras, aga kõik olid ettevõtlikud ja toimekad naised. Kohaletulnutele klubi mõte meeldis ja kuna asukohaks sai raamatukogu, võttis algselt juhtimise enda kanda raamatukogu juhataja Ene Tiismaa. Aitäh talle! Asutaja järgi sai vastloodud klubi nimeks "Helle".

Esimesel kokkusaamisel valiti klubi presidendiks Alma Kiigema. Tema ettevõtlikkuse tulemusena võttis klubi kohe täiskäigu.

Ma ei kavatse teha aruandlust klubi töödest ja tegevusest (mida ei olegi vähe!). Arvan, et oleme olnud avatud ja teinud ka ülevaatlikke näitusi. Aastate jooksul oleme omandanud oskusi paljudes kaunites kunstides. Ega siis ainult tegevuseks kokku tulda, klubist on kujunenud meie sõpruskond. Siin saavad selgeks räägitud poliitilised teemad, päevasündmused, ja saab ka muredele lohutust.

Aastad on meie hulgast igavikuteele viinud kaks klubikaaslast ja haiguse tõttu on neid eemale jäänud rohkemgi. Oleme olnud avatud ka uutele tulijatele.

Klubi hingeks on olnud vaieldamatult Alma Kiigema, kes on küll loobunud presidendi rollist, kuid osaleb klubi juhatuses. Teine imeline klubiline, kes ei pea paljuks oma oskusi kaaslastele õpetada, on Aino Tammik. Tema pedantlik täpsus hoiab korras klubi majandusliku poole. Aitäh, Aino! Ei saa märkimata jätta väga olulisi klubiliikmeid Tiiut ja Hiljet - Tiiu rõõmustab meid oma üllitistega kaartide näol ja Hilje perenaisena. Juhatuses on tegevad ka Vally ja Zoja. Jõudu teile!

Aitäh ka vallavalitsusele ja Piiale! Taas on sügis, klubile "Helle" juba kahekümnes. Kuna on juubeliaasta, loodan, et uusi ja imelisi tegevusi jätkub terveks aastaks.