Laupäeval- pühapäeval pidasid vallanoored aga Vaivara Seltsimajas tüdrukutepäeva,  mida aitas noormeestel korraldada noorsootöötaja Marina Kurilenko.

Erandlikuks tegi naistepäevapeo veel seegi, et kohale olid tulnud meie Tipuvaldade sõbrad- külalised Mõnistest ning Viimsist. Paraku ei saanud seekordsel kokkusaamisel osaleda sõbrad Lümandast. Kurb tõsiasi oli paraku ka see, et gripiviirus oli kaasasõitjate arvu vähendanud teistelgi osapooltel. Kuna osapooli oli algselt planeeritust vähem, otsustati ühiselt ära jätta laupäevale plaanitud talisportlik mõõduvõtmine nelja tipuvalla vahel.

Laupäevahommikul pidasid Tipuvaldade esindajad aga nõupidamise Sinimäel infopunktis. Peamiselt arutasime plaane suviseks kokkusaamiseks Mõnistes. Kokkusaamise algataja Katrin Roop tutvustas korraldajate plaane kohtumiseks Eestimaa lõunatipus augusti esimesel nädalavahetusel.

Arutelu tulemusel jõuti kokkuleppele, et kohale sõidetakse reedel, 2. augustil ning samal õhtul toimub näitemängupäev. Kuidas see täpsemalt toimub ning kes osapooltest sel päeval üles astub, vajab veel pisut läbiarutamist.

3. augustil pakuvad lõunatipusõbrad meile aga ettevõtmise laienemist lähivälismaale- seekord siis Lähi- Lätimaale. Mõniste valla lõunanaabriks on ju Lätimaa Ape piirkond ning sinna koos kohalikku elu ja ajalugu tundvate ekskursioonijuhtidega suundutaksegi.

Plaan tundus kõigile osapooltele suurepärane. Kukalt kratsima pani ainult kohe lisandunud jätkuküsimus: mismoodi järgnevatel aastatel sama panusega vastata? Küllap Vaivara idanaabrid teispool Narva jõge meilgi oma ajaloo- objekte ja loodust kaeda lubaks - kui vaid seda piiri oma viisanõudega ees ei oleks... Eks Lümanda vallal tuleks siis oma läänenaaber Ojamaalt üles otsida, Viimsil aga Helsingi- kandiga sõprusesidemed luua. Aga küllap me midagi välja mõtleme.    

Pärastlõunal oodatakse kõiki Rukkilille Päevale, mille peakorraldajaks on Murtud Rukkilille Ühing. Õhtu jätkub traditsioonilise simmaniga. Pühapäeval on võimalik valida mitme erineva tegevuse vahel: jalgsimatk Eestimaa lõunatippu, ringsõit Mõniste vallas ja käsitöötoad, mille korraldamisel kõik osapooled oma juhendajatega kaasa löövad.  

Enne koduteele asumist on aga aeg mõelda, kas kokkusaamiste teatepulk ka 2014. aastaks üle võetakse.