Projekti käigus kohtusid Narva ja Viljandi noored neljas erinevas Eesti paigas, kus toimusid nii meeskondlikud kui individuaalsed sportlikud tegevused. Viljandimaal Karula Veskil harjutati kaljuronimist, Taevaskojas meeskondlikku orienteerumist, Põhja-Kõrvemaal ellujäämist ning Ida-Virumaa suurimaks spordisündmuseks kujunenud Narva energiajooksul pandi proovile jooksuvõhm.

Narva Kutseõppekeskuse õppedirektori Tatjana Burikova sõnul kujunesid kohtumised noorte jaoks harivaks ja silmi avavaks.

“Sportlikud tegevused aitavad luua pingevaba ja koostööle orienteeritud õhkkonna, mis meie projekti õnnestumises mängisid suurt rolli,” ütles Burikova. “Väga oluline oli ka noorte avatud suhtumine, mis võimaldas leida kiiresti ühise keele ja lõi positiivse õhkkonna. Kui vahetult osales projektis 320 õpilast, siis võttes arvesse nende sõbrad ja lähisugulased, viisime positiivse emotsiooni kindlasti enam kui tuhande inimeseni.”

“Tulevased meistrid peavad olema füüsiliselt aktiivsed, see on investeering tervisesse. Aktiivne inimene on aktiivne igal pool,” kommenteeris Narva Kutseõppekeskuse kehalise kasvatuse õpetaja Vladimir Všivtsev. “Erinevatest kultuuriruumidest noorukid said esimese multikultuurse suhtlemise kogemuse. Narva kutseõppuritel tekkis riigikeele õppimise vastu motivatsioon. Pole saladus, et projekti tegevuste kaudu avastasid paljud enda jaoks Eestimaad.”