Ühele inimesele kasutu asi võib teisele olla väga vajalik ese. Kirbuturul vahetavad asjad kiiresti omaniku, hind on ju soodne ja kui tundubki mõni asi pisut kallis, siis turu heale tavale on kauplemine ja tingimine alati lubatud.

Juulikuus toimunud Kirbuturg oli omamoodi katsetus või proovikivi, et vaadata, kas Narva-Jõesuu elanikele ja külalistele selline laupäeva veetmise ja kauplemise võimalus sobib. Korraldajate üllatuseks osutus esimene turupäev küllaltki aktiivseks, oli kümmekond müüjat, kellele jätkus ka ostjaid.

Järgmisena seisis Narva-Jõesuu Linnavalitsuse ees küsimus, millal võiks järgmine või järgmised turupäevad toimuda. Küsimust, kas veel kord Kirbuturgu korraldada enam ei olnud, sest vastus oli ilmselge. Nii saigi kriitilise pilguga vaadatud üle ja kainelt hinnatud oma võimalused.

Lahendamist vajasid korralduslikud küsimused nagu näiteks reklaam, liikluskorraldus, heakord, avalik kord jms. Tulenevalt meie linna kasinastest võimalustest otsustati, et Kirbuturud toimusid augustikuus. Augustis Kirbutirg oli oma mõõtmetelt pea kaks korda suurem, kui tema juulikuine eelkäija.

Kirbuturgude heaks tavaks on, et seal pakutavaks kaubaks, on vanavara ja antiik, eraisikute isiklikus kasutuses tarbetuks muutunud esemed ja käsitöö. Kauplemine laia massitoodanguga ei ole Kirbuturul tavaliseks nähtuseks. Kõik Narva-Jõesuu elanikud ja külalised on oodatud 25. augustil toimuvale järjekordsele Kirbuturule, mis leiab aset J.Poska tn 26 autoparklas kella 10.00 kuni kella 16.00. Narva-Jõesuu Kirbuturul ei ole osalustastu ega sissepääsutasu. Kõik on oodatud kauplema ja ostlema.