Sõlmitud kokkulepe võimaldab laiendada koostööd kultuuri- ja spordivallas, vahetada delegatsioone ja koos osaleda rahvusvahelistes programmides. Lepingus on ära märgitud ühisprojekti, Narva jõel praamiliikluse avamise kavatsuse elluviimine marsruudil Narva-Jõesuu- Ivangorod-Narva-Jõesuu, mis tunduvalt parandaks koostööd turismi arendamise valdkonnas, vahendite ja võimaluste otsimine ning Narva- Jõesuu Heleda ja Tumeda pargi ja Ivangorodi Štiglitsi pargi renoveerimisel ja Narva jõe kaldapealse väljaehitamisel koostöö tegemine.

Nagu teatas Ivangorodi esindaja, on ühe taolise projektiga juba algust tehtud - see on legendaarsele kindlusele juurdepääsu rekonstrueerimine. Mida rohkem on käigus taolisi programme naaberlinnade vahel, seda kiiremini leiavad meie riigid ka valitsuste tasandil ühiseid kokkupuutepunkte, märkis Raivo Murd oma kõnes Ivangorodi linna päevadel. Üheks selliseks perspektiivseks projektiks peab Raivo Murd kunagi majanduslikult tulusa laevaliikluse avamist kahe linna vahel.

Hr Mihhail Kornejevi sõnul tõstavad naaberlinnade vahelised partnerlussuhted usku Ivangorodi kui tulevasse sadamalinna. Peale kokkuleppe allkirjastamist külastasid Ivangorodi linna administratsiooni esindajad Narva-Jõesuud ja osalesid Narva-Jõesuu 2012.a Linnapäevadel.