Narva-Jõesuu linna enamik torustikest on rajatud aastatel 1961-1981 ning nende seisund on väga halb. Seega rekonstrueeritakse projekti “Narva-Jõesuu linna reoveekogumisala veemajandusprojekt” käigus Narva-Jõesuu linnas 16 km veetorustikku, 7,1 km kanalisatsioonitorustikku ja 2,1 km survekanalisatsioonitorustikku. Koos torustikega vahetatakse välja 81 hüdranti ning rekonstrueeritakse 7 puurkaevpumplat ja 3 reoveepumplat. Kõikidesse puurkaevpumplatesse paigutatakse veetöötlusseadmed. Rekonstrueeritakse ka II astme puurkaevpumpla ja selle juures asuvad kaks puhta vee reservuaari. Projekti raames rajatakse ca 3,1 km veetorustikku, 10 km kanalisatsioonitorustikku ja 1,6 km survekanalisatsioonitorustikku. Koos torustikega rajatakse 8 hüdranti ning 3 reoveepumplat.

Projekti toetuse saaja ja elluviija on Narva-Jõesuu linnas vee- ja kanalisatsiooni teenust osutav AS Narva Vesi. Projekti elluviimiseks viib AS Narva Vesi läbi neli hanget. Kaks esimest lihtmenetlusega hanget viiakse läbi Konsultantide leidmiseks, kes koostavad hankedokumendid kahele järgmisele riigihankele. Kolmas hange viiakse läbi projekteerimis-ehitustööde teostaja leidmiseks ning neljanda hankega soovitakse leida projekteerimis-ehitustööde omanikujärelvalve insener. Kõik tööd peavad olema lõpetatud 31. augustiks 2015.a.

Projekti eesmärgiks on tagada Narva-Jõesuu elanikele kvaliteetne joogikõlblik joogivesi, vähendada veelekete ja reovee infiltratsiooni osakaalu ning kaitsta veevarusid saastatud heitvete keskkonda sattumise eest. Projekti elluviimisega viiakse Narva-Jõesuu veevarustus- ja kanalisatsioonisüsteemid vastavusse Eesti ja Euroopa Liidu direktiividega.

Projekti “Narva-Jõesuu linna reoveekogumisala veemajandusprojekt” kogumaksumus on 9 327 943 eurot ning seda finantseeritakse kolmest rahastusallikast: 74,16 % osas Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist, 12,92 % osas Narva-Jõesuu linna eelarvest ja 12,92 % osas AS Narva Vesi omavahenditest.

Infot projekti elluviimise, mahtude ja hangete kohta leiab AS Narva Vesi koduleheküljelt www.narvavesi.ee teema Narva-Jõesuu ÜF 2007-2013 all.

Projekti elluviimise eest vastutab AS Narva Vesi projektijuht Hilje Õunapuu tel: 356 9034, mob nr. 5669 0036, e-post: hilje at narvavesi dot ee hilje at narvavesi dot ee hilje@narvavesi.ee