„Narva Kevadlaat on aastatega saanud üheks kevadise Narva tähtsündmuseks. Korraldame üritust juba üheteistkümnendat aastat," ütles Narva Kutseõppekeskuse direktor Margus Ojaots. „Narva Kutseõppekeskus tutvustab laatadel oma tegevusi nii läbi õpilaste esinemiste, kui ka andes paljudele õpilastele võimaluse laatade ettevalmistuses ja läbiviimises osaleda," lisas Ojaots. 

Kevadlaadal pakuvad oma tooteid kaupmehed ja käsitöölised üle Eesti ja lähiriikidest. Pakutakse taimi ja istikuid, köögitarbeid ja toidukraami, mett, kudumeid jm. käsitöid, suveniire.

Suurt tähelepanu pööratakse külastajate meelelahutusele - kogu päeva jooksul toimuvad mitmesugused mängud, jõukatsumised ja esinemised, esinevad Narva Kutseõppekeskuse ja Narva linna loomingulised kollektiivid. Päevajuhiks on Toomas Loo.

Laadaterritooriumil toimuvad ka lihaküpsetamise võistlused - Kevadlaadal 2011 toimub Eesti Barbecue Assotsiatsiooni poolt korraldatav Eesti Meistrivõistluste avaetapp barbecue lihaküpsetamises.

„Oleme tänavusele laadale registreerinud juba enam kui 160 kauplejat, mis viitab oodatavalt rekordilisele kauplejate arvule," sõnas Narva Kutseõppekeskuse arendusosakonna peaspetsialist Ander Sile.

Laadal saab tutvuda ka Narva Kutseõppekeskuses õpetatavate ametitega ja sisseastumisinfoga. Tutvuda saab õpingute käigus õpilaste poolt valmistatud toodetega ja osaleda vahetult meistriklassides. Soovi korral võib kohe registreeruda õppuriks väljavalitud erialal.

Narva Kutseõppekeskus omab laatade korraldamiseks vajalikke kauplemislubasid ning kooskõlastusi. Laadaplatsil jälgib korda turvafirma G4S. Sissepääs kevadlaadale on külalistele tasuta.

Narva Kutseõppekeskus (Narva KÕK) on Ida-Virumaa juhtiv kutseõppeasutus, kus õpib keskmiselt 1500 õppurit ja töötab 146 inimest. Narva KÕK-is koolitatakse ehituse, energeetika, finantsvahenduse, infotehnoloogia, kaubanduse, kergetööstuse, mehhaanika, teeninduse ja toitlustuse - kokku 29 erialal.

Narva KÕK korraldab ca 130 erinevat kursust ja täiendkoolitust töötajate kvalifikatsiooni tõstmiseks ja ümberõpet.