Eile oli Michalil Fortacos viibimiseks meeldiv põhjus − anda üle parima regionaalse praktikakoha auhind. “Kui inimesed suhtuvad lugupidamisega ja hästi oma töösse ning õpetavad seda edasi, väärib see tunnustust,” pöördus minister Narva metalliettevõtte töötajate poole, kes juhendavad oma töö kõrvalt praktikante.

Mehaanikaosakonna juhataja Viktor Krell, kes on praegu noortele mentoriks, alustas 1985. aastal samas ettevõttes praktikandina. Tollal kandis see küll Baltijetsi nime.

“Pärast mitut praktikat ja Nõukogude armees teenimist tulin siia tööle. Näitasin end praktikal heast küljest ja jäin sellega kollektiivis meelde. Oma olemuselt on praktika jäänud läbi aja samaks. Püüame luua praktikandile maksimaalselt head tingimused ja teeme kõik selleks, et ta kohaneks meie nõudmistega. Esmajärjekorras tuleb muidugi selgitada ohutust.”

Krelli sõnul kulub umbes kuu, et aru saada, kas noorest saab sellel töökohal asja või mitte. “Viiest kaks osutuvad tavaliselt selliseks, kes tahavad õpitud ametis töötada ja edasi areneda. Vahel isegi üllatun, et on võimalik leida nii võimekaid noori, kes on tehases töötamisest huvitatud.”