Kutsehariduskeskuse õppedirektori Riina Veidenbaumi sõnul soovib kool jätkata Narva olulisemate turismiobjektide tuntuse suurendamisse panustamist, mistõttu tuuaksegi talvine laat kenasti korrastatud Puškini tänavale Paul Kerese monumendi lähedale.

“Talvelaat on üks talve tippsündmusi, mis toob kokku väga kirju ja lõbusa seltskonna. Kindlasti saab see nii olema ka tänavu,” ütles Veidenbaum. “Ilmataat ei ole meile veel lund ja pakast kuigi palju andnud, ent nagu suvigi, on talv ja jõulurõõm igas inimeses. Kutsun kõiki seda rõõmu talvelaadale ka teistega jagama.”

Laat algab kell 10.00 ning päev on lisaks kaubitsemisele täis vahvaid tegevusi kogu perele. Külastajad saavad osaleda IVKHK õpilaste-õpetajate korraldatud meistriklassides, kus on võimalus valmistada jõulukingitusi.

Päeva juhib Jevgeni Timoštšuk. Lisaks viib kutsehariduskeskuse õpilasfirma läbi palju huvitavaid tegevusi laadaplatsil. Kohale tulevad jõuluvana ja Lumivalgeke, mängitakse jõulumänge ning lastele korraldatakse konkursse.

Oma tooteid müüvad 25 kaupmeest ja käsitöölist üle Eesti, samuti tulevad kauplejad kohale Lätist, Leedust ja Venemaalt. Laada külastajatele pakutakse erinevaid tooteid: kodutarbeid ja jõulukingitusi, maiustusi ja lihakraami, ehteid ja suveniire. Talvelaat on suurepärane võimalus narvakatele ja linna külalistele soetada jõulukingitusi ning perega koos rõõmsalt aega veeta.

Külastajate ja laadaliste meeleolu aitavad üleval hoida IVKHK ning erinevate kultuurikeskuste tantsu- ja lauluetendused, jõulumängud ja konkursid lastele, tuleshow ja palju muud. Talvelaadal on külalistel võimalus maitsta IVKHK õpilaste ja kutseõpetajate valmistatud jõulusööke ja -jooke.

Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse kolmes õppekohas Jõhvis, Sillamäel ja Narvas õpib 17 õppekavarühmas meistriks üle 2800 erinevas vanuses õppija.