Esimese tööna on alustatud uue puurkaevu projekteerimiseks vajalike ettevalmistustöödega ja kooskõlastamistega puurkaevu uue asukoha osas. Olemasoleva puurkaevu tehniline ja ehituslik seisukord on halb, seetõttu on vajalik uue kaasaja nõuetele vastava puurkaevu rajamine. Pärast projekteeristööde lõpetamist ja Keskkonnaametiga kooskõlastamist alustatakse puurkaevu puurimistöödega ja seejärel uue teenindushoone ehitustöödega. Teenindushoonesse paigaldatakse veetöötlusseadmed üleliigse raua eraldamiseks joogiveest. Puurkaevust pumbatud toorvesi juhitakse läbi veetöötlusseadmete, kus aereerimise tulemusel muutub vees leiduv kahevalentne raud kolmevalentseks raudhüdrooksiidiks. Raud kõrvaldatakse veest fi ltri kvartsliiva kihtides. Vee puhastamisel väheneb ka vee mangaani- ja ammoniaagisisaldus ning hägusus. Vesi muutub värvusetuks ja selle pH tõuseb. Eralduvad ka põhjavees leiduvad gaasid (väävelvesinik, lämmastik, süsihappegaas jne). Puhas vesi koguneb fi ltri allosas paiknevasse drenaažisüsteemi ja seejärel juhitakse puhas joogivesi läbi hüdrofoori veevõrku.

Väljavahetamist vajab ka vananenud ja tihti lekkiv ühisveevärgi torustik. Uue veetrassi kaevamistöödega alustatakse pärast lume sulamist ja ehitustööd ning heakorrastustööd on kavas lõpetada augustis 2011.

Siinjuures loodame kohalike elanike mõistvale suhtumisele kaevamistööde käigus tekkida võivate probleemide ja ebameeldivuste lahendamisel.