Projekti esimesel päeval toimub õppereis, mille käigus külastatakse igast maakonnast ühte silmapaistvat kultuuriasutust, kus maakondade esindajad tutvustavad üldist kultuurikorraldust oma piirkonnas ja räägivad erinevatest koostöövõimalustest kohalike organisatsioonidega. Võrumaal külastatakse Vastseliina linnust, Valgamaal Valga Kultuuri- ja Huvikeskust ning Tõrva kirik-kammersaali, Viljandimaal Mulgi Kultuuri Instituuti Abja-Paluojas.

Õppereisi lõõgastaks lõpuks saavad kõik osalejad omal nahal kogeda  UNESCO vaimse kultuuripärandi esindusnimekirja pürgiva suitsusaunatraditsiooni hüvesid Mooste Veskiteatri suitsusaunas.

Projekti teine päev keskendub juba rohkem omavahelistele aruteludele ja konkreetsemate koostöönäidete tutvustamisele, ühiste strateegiate välja töötamisele. Mooste kultuurimajas peetaval koostööseminaril tutvustavad nii väliskülalised kui ka iga maakond ühte juba edukat rahvusvahelist koostööd teinud organisatsiooni või ettevõtmist, keskendudes muuhulgas ka hea koostöö aluseks olevate meetodite ja nõuannete jagamisele. Seminari teises pooles selgitatakse töörühmade aktiivsete arutelude abil välja võimalikud variandid edasiseks koostööks ja pannakse paika põhilised seisukohad kolme riigi kultuuristrateegia välja töötamiseks 2014.-2016. aastateks.

Nõnda tulevad näiteks tutvustamisele Viljandimaalt rahvusvaheline noorte puhkpilliorkester Wersalinka ja Põlvamaalt Mooste Kunsti ja Sotsiaalpraktika Keskus ehk MoKS.

Projekti korraldajaks on Rahvakultuuri Keskus ja MTÜ Euregio Pskov-Livonia koostöös  Põlvamaa Kultuuri Koostöökogu ja nelja maakonna maavalitsustega.