Nii nagu esimenegi turniir 2011. aastal, õnnestus ka teine „Nipernaadi turniir" sellel aastal, parimal võimalikul viisil. Seekordsel turniiril osales 81 maletajat. Eriti positiivne on see, et viimase aastaga on oluliselt kasvanud kohalike inimeste huvi male vastu. Võnnu Spordiklubi eestvedamisel on Võnnu Kultuurimaja juures käivitunud esmaspäevaõhtune maleklubi täiskasvanutele ning juba sügisest alates tegutseb teisipäeviti peale kooli laste ja noorte malering Viktor Kassi juhendamisel. Selle aasta turniiril võistlesid lisaks täiskasvanud kohalikele maletajatele ka 11 noort Võnnu valla maletajat. Meie lapsed olid väga tublid!

Turniiri üldvõitja sellel aastal oli Uku Valner, teise koha saavutas suurmeister Alksandr Volodin , kolmas oli Tarmo Tuul. Möödunud aasta võitja, suurmeiaster Igor Svõrjov, jäi sellel aastal viiendaks. Parim naine Nipernaadi turniiril oli rahvusvaheline meister Tatjana Fomina, parim veteran oli taas Hugo Päären ning parim noor maletaja oli Ilja Gabovitš. Võnnu valla maletajatest oli parim Madis Vahtramäe, kelle 37. koht üldarvestuses on turniiri taset arvestades väärt eraldi esiletõstmist. Kohalike poisteste seas tuli võitjaks Kaspar Kondratjev ja tüdrukutest oli parim Helle-Mai Piirsoo.

Turniiri aitasid meil korraldada Spordiselts Tartu Kalev, Eesti Male Toetusühing,Võnnu Kultuurimaja, Avi Puutöökoda OÜ ja Maur Catering OÜ. Olulist majanduslikku tuge pakkusid toetused Hasartmängumaksu Nõukogult, Eesti Kultuurkapitalilt, Võnnu Vallavalitsuselt ja Terikese küla Habemiku talu peremehelt. Turniiri täpsema kajastuse ja fotod võib leida Võnnu Kultuuriblogis ja Võnnu Spordiklubi kodulehel (spordiklubi.ee/male), Kuna turniir kuulub BEKO maleturniiride sarja 2012 võib nii selle sarja üldtabelit, kui ka „Nipernaadi turniiri" tulemuste tabelit vaadata ka Eesti Male Toetusühingu kodulehelt (www.eestimale.ee/sari2012)