Nõlvaku Lasteaed aadressiga Kaselaane 1 on Saue ja Saku valla koostöös juulis 2012 valminud lasteaed Laagri alevikus. Lasteaed on kompaktne ja energiasäästlik, parima võimaliku sisekliima ja kaasaegseima tehnoloogiaga. Nõlvaku Lasteaia keskkonna kujundamisel on suurt rõhku pööratud looduslähedusele ja keskkonnahoiule.

Energiasäästlikud detailid

Nõlvaku lasteaia soojavarustuse allikaks on 30kW maa-vesi soojuspump, päikesekollektorid ja 20kW pelletikamin. Küttesüsteem on vesipõrandaküttesüsteem. Hoone õhuvahetuse tagab ristvastuvoolu soojusvahetiga passiivmaja ventilatsioonisüsteem. Ventilatsiooniõhu eelsoojendamine toimub veekalorifeeriga. Osades ruumides (rühmaruumid, võimlemissaal, muusikasaal, loovtuba) on muutuva õhuhulgaga VAV klappide süsteem. Hoonele on väljastatud energiamärgis - klass A.

Lasteaed on töös olnud alates 2012. aasta septembrist ja hoone energiatarve 1m2-le ajavahemikus 01.09.2012-31.08.2013 on 70 kWh/(a'm2), 12,1% väiksem energiamärgisel märgitust. (Võrdluseks - Laagri lasteaias samal perioodil sama kulu ca 170 kWh).