Teretulnud on kõik ideed, kuidas muuta tänav külastajatele atraktiivseks ühiseks eluruumiks, tundes ise rõõmu, andes omapoolse panuse rohelisele ettevõtlusele, hoides Nõmmele omast kogukonnavaimu. Kui soovid lisateavet, võid julgelt pöörduda korraldajate poole: helista 507 4463, 513 8357 või kirjuta loovnomme@gmail.com. Värskeim info kodulehel, kus on võimalik kuulutuste rubriigi kaudu informeerida ja kuulutada. Samuti saab operatiivset infot ühenduse Loov Nõmme Facebooki lehelt.

  • Õdusas ja lõõgastavas Joogamaailma telgis saavad kõik huvilised osa päeva jooksul toimuvatest joogatundidest elava muusika saatel ning joogatelki saabuvad joogakogemuseta «otsijad» leiavad vastused küsimustele, mis on jooga ja joogalik elustiil. Veel pakutakse joogatelgis Yogi teed ja tervislikke küpsiseid ning pärast tunde, mõnusalt teed maitstes, saab arutleda ja küsimusi esitada.
  • Aadressil Nõmme-Kase 12 on avatud Eesti vanatehnika muusemi näitus «Vene ime», kus saab näha nõukogudeaegseid sõidukeid ja muud tehnikat. Muuseum on avatud kella 12-16 ning avastamist ja uudistamist leiab seal igas vanuses tehnikahuviline. Muuseumi külastamine on tasuta, küll aga võiks huviline oma kodu ja selle ümbruse üle vaadata, sest muuseum on huvitatud vanast tehnikast, mehhaanilistest mänguasjadest ning teemakohastest dokumentidest ja fotodest (Rene Levoll, 512 2146).
  • Taas on platsis meie sõbrad Nõmme sotsiaalkeskuse laste päevakeskusest, kes pakuvad oma töötubades meisterdamisrõõmu suurtele ja väikestele. 
  • Võimalus on vaadata ja mängida võrkpalli. Jälgi reklaami kodulehel ja küsi juurde, kui asi huvitab!
  • Nõmme rohevahetus toob kokku virgemad ja vähem virgemad rohenäpud, kes soovivad suhelda nii taimede kui teiste omasugustega, jagada oma taime kasvamise saladusi, kohalikke kuulujutte, taimi endid ning kõike muud, mis aktiivses aiaelus vaja läheb (tööriistad, mööbel, muld, kivid, kiiged, kuurid, kasvuhooned, infot heade töömeeste kohta jne). Nõmme aednikud, vaadake oma istutusalad nüüd üle ja tsiteerides asjatundjaid: Nõmmel on parim aeg uute taimede istutamiseks just sügisel, siis on maa niiskem ja juurdumine kindlam. Facebooki Nõmme aednike lehelt (http://www.facebook.com/NommeAednikud) saab näha ka fotosid mõnedest iludustest, kes 9. septembril Vabaduse pargi külaliste seast endale uut kodu otsima tulevad, sh Martagon liilia ja laialeheline kellukas Alba. (Rohevahetust veab Triinu Aron)
  • Üllatus-üllatus! Mäepealse kohvik oma toreda seltskonna ja hõrkude roogadega kolib samuti Vabaduse parki, mäe otsa.
  • Endiselt on sel päeval avatud Helina Tilga ateljee (Sihi 37a), kus avatakse traditsiooniline pühapäevaste töötubade sari ja osalejatele pakutakse kella 11-16 ka kohvi ja kooki.
  • Kõiki oodatakse nautima esinemisi laval ja tegevust pargis.

Laadalised meenutavad

Kui mõelda tagasi 27. mail toimunud «Roheliste väravate tänava» laadaüritusele, siis kõigepealt kiitus ürituse korraldusmeeskonnale, kes sellise vahva laada korraldas ja palju nõmmelasi niimoodi kodudest välja meelitas. Uskumatu, et sellise väikese pinna peale (Õie park - toim) olid korraldajad suutnud mahutada nii palju erinevat. Ja muidugi supiköök oma uhkes koosseisus oli nähtus omaette.

Võtsin asja põhjalikult ja saabusin laada-müügiplatsile suurte kottidega, plaan see kõik maha müüa. Minu kõrval ja vastas kauplesid armsad vanaprouad omatehtud käsitööga ja teisel pool müüsid minu mõõtu ilusad eesti naised neile juba mittehuvitavaid esemeid. Ning kuna korraldajad kinnitasid, et sügisel tuleb uus laat, siis lasin ennast ostuvoolul kaasa viia.

Tore oli vaadata lapsi, kes nii asjalikult oma müügileti taga toimetasid ja endale niimoodi taskuraha teenisid.

Mulle meeldis! Suhelda laadanaabritega, ostjatega, tuttavatega, keda ammu polnud näinud. Inimesed laadal olid sõbralikud, uudishimulikud ja vahetud.

Vaatamata paljudele laadaahvatlustele, millele ma järele andsin, jäin isegi plussi ja tore, et uus samalaadne üritus ees ootamas.

MAIVE VIHTMAA, nõmmekas

Kevadel toimunud «Roheliste väravate» ürituse õhustik oli väga kodune ja mõnus. Minule tundub, et just sellist üritust nõmmekad vajavadki ning kaugemale külalisele võis jääda mulje, et kõnealune laat on linnaosas juba ammune tore traditsioon.

Pakkusime fotostuudio Fotogeen tiimiga stiliseeritud ajastuhõngulist fototeenust ja jäime kogu üritusega väga rahule. Eriti tore oli näha rõõmsat elevust ja rahulolu nende inimeste silmis, keda pildistasime. Fotolavastuses osalemine pakkus põnevust nii lastele kui emadele-isadele ning rõõmu tegijatele.

LIIVIKA POVAT-STRUS, nõmmekas

«Roheliste väravate tänav» ei ole tavaline laat, vaid sinna on oodatud kõik inimesed olenemata vanusest ja soost. Kauplema tullakse koos perega, mis teeb ürituse meeldejäävaks perepäevaks, kus kaubeldakse, meisterdatakse, sporditakse ja nauditakse uut ja huvitavat.

EPP PRUUNS, nõmmekas