Projekt oli suunatud Tallinna Lastekodu Nõmme keskuses asenduskodu- ja noortekoduteenusel olevatele noortele, kes vabatahtlikena parandavad oma kodu ümbritseva puitaia. Korralik puitaed tagab keskuses elavate väikelaste turvalisuse ning parandab keskuse territooriumi üldilmet. Tänu projektis osalemisele kujuneb noortel hoiak: ise märkan, ise parandan, ise hoian! Projekti konkreetne ja silmaga nähtav tulemus, mis on saavutatud vabatahtliku töö tulemusena on eeskujuks kõikidele Tallinna Lastekodu Nõmme keskuses elavatele ja seda külastavatele inimestele. Noortel puudus senine kogemus vabatahtlikus töös. Noorte kokkukutsumise ajendiks oli soov tutvustada neile vabatahtliku töö olemust ning motiveerida vabatahtlikus tegevuses osalema. Keskuse territooriumi ümbritseva lagunenud aia parandamine vabatahtlikkuse alusel annab neile esimese praktilise vabatahtliku töö kogemuse.

Noore vabatahtliku tegevnädala raames toimus üle Eesti nädala pikkune 24.10 kuni 30.10 kestev programm, mis sisaldas praktilisi ettevõtmisi. Projekti edukaks elluviimiseks koostasime detailse ajakava. Informeerisime noori vabatahtlikke projekti eesmärkidest, tegevustest, ajakavast. Vabatahtlik Alari Sander Piirdeaiad OÜ-st abistas meid ehituseks vajaminevate materjalide soetamisel ja transpordiga. Ehitustööd aias algasid 29.oktoobril kell 10.00. Meie projektiga liitusid vabatahtlikud Tere Sõber MTÜ-st Peeter Kargu eestvedamisel ning Silver Raudsepp ja Mikk Stock Piirdeaiad OÜ-st. Algas purunenud aialippide eemaldamine, uute lippide paigaldamine ja värvimistööd. Asenduskodu ja noortekodu noored töötasid koos oma ala asjatundjatega. Osa vabatahtlikke hakkasid keskuse hoovi lehtedest puhtaks riisuma. Väikesed abilised olid kärmed lehti kottidesse toppima. Lõunaks sai meie aed parandatud, värvitud ja riisutud lehed kottidesse topitud. Päeva meenutuseks tegime ühispildi aia taustal Nõmme mändide all. Siis suundusime Noortekodusse kringlit sööma ja morssi jooma. Kõigi rahulolevad näod andsid tunnistust sellest, et projekti eesmärk sai täidetud.

Projekti kaasatud noorte vabatahtlike tegevuse tulemusena sai parandatud Tallinna Lastekodu Nõmme keskust ümbritsev puitaed. Spetsialisti juhendamisel said noored kogemuse ehitustöös. Noored õppisid läbi vabatahtliku töö märkama ja vajadusel ISE parandama oma kodu ümbruses leiduvaid puudujääke.

Tänud kõigile 35-le suurele ja väikesele vabatahtlikule!

Soovin, et eduelamus projekti õnnestumisest innustab jätkama vabatahtlikke ettevõtmisi ka edaspidi.