Kuni 1930. aastani oli raamatukogu avatud kolm päeva nädalas - esmaspäeval, kolmapäeval ja laupäeval; hiljem viis korda nädalas. Alustati tuhatkonna raamatuga, 1926. aastal oli raamatuid 1738, kümme aastat hiljem 6152. Selleks ajaks oli raamatukogu korduvalt asukohta vahetanud. 7. jaanuaril 1940 koliti Õie tänavale, kus raamatukogu tegutses kuni 2002. aastani.

Kolmekümnendatel aastatel oli Nõmme raamatukogul kaks harukogu - üks Kivimäel ja teine Rahumäel. Ajaloodokumentidest võib lugeda, et näiteks 1930. aastal anti korraldus eraldada mõlema kogu jaoks 100 raamatut.

Sõda ja nõukogude okupatsioon muutis raamatukogu olukorda. Nõmme kaotas linnaõigused ja muutus Tallinna osaks, raamatukogust sai Tallinna Keskraamatukogu V haruraamatukogu. Uueks juhatajaks sai Hilda Asandi, kes tegi kõik endast oleneva, et säilitada väärtuslikku raamatute kogu. Selline tööstiil ei meeldinud paraku võõrvõimu esindajatele ja viis juhataja vallandamiseni. Raamatukogu juhtima ja nõmmelaste kultuuritaset tõstma pandi umbkeelne venelanna, kelle hariduse puudumist pidi korvama parteipileti olemasolu. Hoolikalt valitud ja hoitud raamatukogust jäid järele vaid riismed.

1966. aastani jagas raamatukogu Õie tänavas hoonet Nõmme Perekonnaseisuaktide Bürooga. Paljudel lugejatel oli seetõttu majaga eriline side - kes oli seal abiellunud, kes lapse sündi registreerinud. Pärast Perekonnaseisuaktide Büroo ärakolimist avati maja ülakorrusel ruumikas lugemistuba. Alumisel korrusel töötas laenutusosakond lastele ja täiskasvanutele.

Eesti taasiseseisvumine tõi taas kaasa muutusi. Tänu endiste nõmmelaste annetustele rikastus kogu välismaal välja antud eestikeelse kirjandusega, mida lugejatele tutvustades pani raamatukogu juhataja Ellen-Ines Pagel aluse eakate raamatusõprade klubile Varia.

Ruumipuudus kimbutas raamatukogu juba aastaid, kasvavad kogud ei mahtunud väikesesse majja enam ära, samuti oli hoone väga halvas seisukorras. 2001. aasta lõpuks oli selge, et Nõmme raamatukogu saab endale uued ruumid Nõmme põhikooli juurdeehituses. 15. oktoobril 2002. avaski raamatukogu uksed juba uutes ruumides.

Praeguses asukohas nüüd juba kümme aastat tegutsenud Nõmme raamatukogu teenindab nii lapsi kui täiskasvanuid. Avaras lugemissaalis on võimalik lugeda ajalehti, ajakirju ja teatmeteoseid. Raamatukogus on 6 töökohta infootsinguks internetist, printimis- ja paljundusteenus. Korraldatakse erinevaid üritusi ja koolitusi. Lapsed saavad raamatukogus osa võtta iganädalastest jututundidest ja kätt proovida meisterdamises. Pakume koolitusi nii infokirjaoskuse parandamiseks, tööotsijatele kui ka arvuti algõpet. Lugejatel on võimalus tutvuda ka erinevate raamatuväljapanekute ja näitustega. Igal laupäeval kell 12 toimub laste jututund.

Oktoobrikuu üritused Nõmme raamatukogus

19.10 kl 16 reisimuljeid Iirimaalt räägib Pilvi Liiv.

20.10 raamatukogu perepäev «Raamatukogus võidavad kõik»: kl 11 ettelugemine lastele, kl 12 raamatubingo lastele, kl 13 raamatubingo täiskasvanutele, kl 10-17 raamatuvahetus ja lauamängude mängimine.

20.- 27. 10 kestab nii lastele kui täiskasvanutele mõeldud raamatukogu peremäng, mille eesmärgiks on tutvustada lugejatele Tallinna Keskraamatukogu haruraamatukogusid ja teenindusosakondi. Mängus osalemiseks tuleb nädala jooksul külastada vähemalt nelja Tallinna Keskraamatukogu haruraamatukogu või osakonda ning igas raamatukogus sooritada väike raamatute ja raamatukoguga seotud ülesanne. Iga täidetud ülesande eest saab peremängu mängulehele raamatukogu templi. Need, kes on saanud kokku neli erinevat templit, osalevad loosimises, mille auhinnad on välja pannud kino Artis, Eesti Vabaõhumuuseum, muuseum Miia-Milla-Manda, Eesti Ajaloomuuseum, Tallinna Loomaaed ja Kanuti Gild. Loosimise tulemused on Tallinna Keskraamatukogu kodulehel väljas alates 1. novembrist.