Glehni mälestussamba ning selle juurde kavandatava lipuväljaku rajamiseks on Tallinna käesoleva aasta investeerimistegevuse eelarves ette nähtud 127 000 eurot. Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra sõnul eeltööd kuju rajamiseks juba käivad „Veebruari alguses sõlmiti leping arhitektiga vajaliku ehitusprojekti tegemiseks, lähiajal allkirjastame lepingu Seaküla Simsoniga,“ kinnitas Vakra.

Rainer Vakra on korduvalt rõhutanud Nikolai von Glehn tähtsust nii Nõmmele kui ka Tallinnale tervikuna. „Mälestusmärk on ilus tähis tema elutööle - Nõmmele. Glehni ausammas on kavandatud Mustamäe veerule jalakäijate silla ja Nõmme turu vahelisele haljasalale. Ajalooline Nõmme linna süda - kultuurikeskus, Nõmme turg ja ausamba juurde kujundatav Nõmme lipuväljak moodustaksid omaette terviku, kus tähtpäevadel saaks läbi viia tseremooniaid,“ rääkis linnaosavanem.

Nikolai von Glehnile ausamba rajamiseks korraldasid Nõmme Heakorra Selts, Nõmme linnaosa valitsus ja Nõmme muuseum 2009. aasta alguses ideekavandi võistluse, mille võitis Aivar Simsoni ja Kalev Lepiku võistlustöö märgusõnaga "Sada". Heakorra selts algatas kuju rajamiseks ka korjanduse ning eraisikud on selleks annetanud 1792 eurot.