„Nõmme turu populaarsus on uuenemise järel kõvasti kasvanud," kinnitas abilinnapea Arvo Sarapuu. „Kui enne seostus turu klientuur peamiselt penisoniealiste inimestega, siis nüüd käib turul värsket ja kvaliteetset toidukaupa ostmas ka väga palju noori peresid. See kinnitab, et tasemel turud suudavad suurtele ostukeskustele kauba valiku, kvaliteedi ja hindade osas konkurentsi pakkuda."

Aastaid Mustamäel elanud Võrgu kinnitusel võib ka Kännu Kuke kvartalisse rajatud turule suurt edu ennustada. „Seni Mustamäel tegutsenud väiksed turud ei kannata kriitikat ja pigem häbistavad turu ausat nime," nentis Võrk.

Sarapuu kinnitas, et munitsipaalturge haldav linnaasutus tagab kvaliteetse eestimaise kauba ja ausa kauplemise - näiteks Poolast toodud tomati eestimaise pähe pakkumine on neil turgudel välistatud.

Nõmme turu hubasest ja maalähedasest laadist on eeskuju võetud ja Mustamäe ja Lasnamäe turu välisilme kujundamisel.

Mustamäe ja Lasnamäe turul on lisaks kauplemisaladele ka haljastatud lõõgastussaared ja purskkaev.

Tallinna linnavalitsus on seadnud eesmärgiks rajada munitsipaalturg igasse linnaossa.

„Praegu avame Lasnamäe ja Mustamäe turu välilettide osa, turuhooned rajame teises etapis, hiljemalt järgmiseks kevadeks," ütles Sarapuu.

Sarapuu sõnul on turgudele asukohtade valimisel arvestatud ka ühistranspordiga kergesti ligipääsetavust. Kõigi turgude juurde rajatakse ka piisava mahutavusega autoparkla.

Kännu Kuke kvartalisse kerkinud Mustamäe turg avatakse laupäeval, 14. mail kell 10 ning aadressil Punane 48a asuvale kinnistule rajatud Lasnamäe turg 21. mail.

Sarapuu sõnul tõestas sellekevadine konjunktuuriinstituudi uuring, et jutt Nõmme turu kallitest hindadest on müüt. „Aprillis olid Nõmme turu hinnad pea kõigi kaupade puhul odavamad kui Keskturul," ütles Sarapuu.

„Linnavalitsuse initsiatiivil linnaosadesse tasemel turgude rajamise eesmärgiks on luua inimestele võimalus aastaringselt taskukohase hinnaga kodumaist toidukraami osta," ütles Võrk. Kauplejate valikul eelistatakse kodumaist talutoodangut ja väiketootjaid, et toetada Eest põllumajandust.

„Eesmärgiks on muuta Tallinnas asuvad turud kaasaegseteks kauplemiskohtadeks, kus põllumajandustootjatel ja -töötlejatel on võimalik oma kaupu vahetult müüa," selgitas Võrk.

Uue ilme saanud Nõmme turu esimesed tegevusaastad on näidanud, et turg on rahva seas hinnatud kauplemiskoht. „Suured ostukeskused ei suuda rahuldada kõigi tarbijate soove ja vajadusi," rõhutas Võrk.

Võrgu sõnul ei saa tähele panemata jätta ka asjaolu, et ostukeskuste konveierliku anonüümsusega võrreldes on turu puhul oluline ka vahetu usalduslik suhtlus. Seega on korralikul turul lisaks praktilisusele ka väga suur emotsionaalne väärtus," ütles Võrk.

Renoveeritud Nõmme turg alustab laupäeval, 14. mail kolmandat hooaega. Hooaja avamisel esinevad turulistele Nõmme noortemaja liikumisrühmad, peetakse tordisöömisvõistlust ja toimub muud põnevat. Päeva peaesineja on Tanel Padar ja ansambel The Sun.