Frutali linnas elab 55 000 inimest ja see asub Minas Geraisi osariigis Brasiilias. Linna ajalugu algab aastast 1835, kui lähedal asuva jõe Rio Grande kallastele tekkis inimasustus. Linna nimi on seotud puuviljaga jabuticaba. See on mari, mis kasvab puutüvel ja sarnaneb viinamarjaga.

Meie mõistes on Brasiilia linnad lisaks linnakeskusele ümbritsetud ka maapiirkonnaga, mis kuulub linna koosseisu, ja kus farmides kasvatatakse karja, töödeldakse piimatooteid ja kasvatatakse puuvilju. Minas Gerais on näiteks maailmas Florida järel teine apelsinikasvatuspiirkond, kuid seal kasvatatakse ka sojat, ananasse ja erinevaid puuvilju.

Rahvusvaheliselt on linnale tuntuse toonud UNESCO HidroEX vee uurimis- ja teaduskeskus ja labor, mis arendab vee ökonoomsema ja parema kasutamisega seotud projekte maailma kõigis portugalikeelsetes riikides. Sõpruslinna kohta leiab lisainfot www.frutal.mg.gov.br .

Pirenópolis on ajalooline linn, mis asutati 7. oktoobril 1727. Seal elab 23 000 inimest ja linn asub Goiáse osariigis. Koostööleppe turismi-, kultuuri-, haridus-, ettevõtlus-, sotsiaal- ja kodanikuühenduste valdkonnas sõlmisin 15. veebruaril linnapea Nivaldo Meloga. Nime sai linn Pireneusi mägede järgi. Linna looduskaunis ümbruses on ligi 60 koske ja nende vahel matkamine või jalutamine on korraldatud sarnaselt meie Pääsküla rabaradadega ning see on kohalike ja turistide jaoks väga populaarne vaba aja veetmise võimalus.

Linn on kuulus oma ajaloolise ja omapärase arhitektuuri ning vanalinna poolest, mis värvikirevate koloniaalmajakestega võlub paljusid linna külastavaid turiste. Linnatänavate tee ehitasid orjad kitsastest kivitükkidest üle paarisaja aasta tagasi. Nii see kui ka teised linnad on tuntud käsitöötoodete rikkuse ja nende erinevate ja nutikate vormide poolest. Pirenópolist nimetatakse Euroopa ajalooliste traditsioonide juveeliks ning kuulub riigi rahvusliku pärandi nimistusse. Kuna paljud inimesed kasutavad arvutit ja internetti, on sõpruslinna tegemistega võimalik kursis olla nende kodulehekülje www.pirenopolis.go.gov.br vahendusel.