Evelin Samuel: „Jään koeraga õhtuseid tiire tehes sageli öö peale ja on üsna kindel, et kohtume sealjuures mõne siiliga. Nende rajad viivad pargi ühest osast teise ja üle sõidutee ning raske on neid mitte märgata.“

Tema sõnul reetis lõksu jäänud siili metallikolin asfaldil: „Ta pidi olema selle suure lõksuga tulnud juba päris pika maa - lähim maja oli ligi 200 meetri kaugusel. Hoolimata lõksust oli siil üsna käbe, kuid oli näha, et teda kohutas see kolin, mida lõks vastu asfalti tegi.“

Evelin Samuel sidus koera puu külge, tegi lõksu lahti ja jättis loomakese rahunema, eeldades, et kui siil suutis lõksuga nii kiiresti liikuda, tuleb ta iseseisvalt toime.

„Ma ei hakanud testima, mida Päästeamet vastab, kui raporteerin neile katkise esikäpaga siilist,“ selgitas ta.

Samueli sõnul on Nõmme elanikud pärast Pääsküla prügimäe likvideerimist aastate eest hädas rottidega. Ta kinnitab, et pole küll ise Nõmmel elatud üheksa aasta jooksul ühtegi rotti näinud, kuid teab, et naabrid on kasutanud majade ümbruses nii rotimürki kui lõkse.

„Paraku on sama suur või suuremgi tõenäosus, et selle läbi surevad hoopis siilid. Seega tuleks mõelda hoolega, kas rotimürki ja -lõksu on ikka vaja ja kui, siis kuidas leida sellele koht, kuhu siilid ei pääse,“ lausus Evelin Samuel.