Luise ütleb, et ta on pärit väikesest Saksamaa linnast. Täpsemalt elab seal kuni 40 000 inimest. Jah, tema jaoks oli see väike. Seni, kuni ta Eestisse jõudis. Siin sai Luise aimu, mida päriselt tähendab väikelinn. Otsides omale töökohta, kandideeris neiu lisaks Tõrvale ka Tallinna Haabersti Vaba Aja Keskusesse ning Rakvere sotsiaalabikeskusesse. Olles nüüd juba tükk aega olnud Lõuna-Eestis, on ta mitmeid kordi öelnud, et talle meeldib siin väga.

Aga ega Luise pole üksi siia kaugele Eestisse tulnud. Tema kaksikõdegi teeb siin vabatahtlikku tööd. Mõlemad neiud on valinud sotsiaalsuuna– Luise töötab Tõrva Kodus ning ta õde Maarja külas. Omavahel saavad nad tihti kokku ning näitavad üksteisele oma kodukohta.

Tõrvakad on hullud

Luise on tänu oma rõõmsameelsusele, aktiivsusele ning sõbralikkusele leidnud palju tuttavaid Tõrvast. Pärast mõnda saunaõhtut või Tõrva noortega koosviibimist on ta maininud, et siinsed inimesed on nii lahedad ning hullud. Võrdlusena Saksamaaga toob neiu välja Tõrva inimeste loomingulisuse – igaüks tegeleb mingi kunstiga.

Erinevused Tõrva ja Luise kodulinnaga Saksamaal on ikka küllaltki suured. Ta ütleb, et siin on vähem võimalusi midagi teha peale tööd, kuid lisab, et tänu väikesele linnale on aega endale. Olles juba siin tükk aega, toob Luise välja, et tegevusi leiab, aga selleks peab teadma õigeid inimesi.

Eestisse tulles jättis neiu oma kaktuse sõbra juurde hoiule, kuna sõbral olevat ka kaktus ning siis neil on kahekesi lõbusam olla. Samuti lisab Luise, et ega ta suur taimeinimene polegi. Talle meeldib igasugu uusi ja põnevaid asju teha. Kui sai pakutud võimalust osaleda Valgamaa talimängudel lauatennise võistlusmeeskonnas, oli ta kohe nõus. Luise on tegelenud viis aastat lauatennisega. Esimest korda Eestis mängides ütles, et see on nagu rattasõit – vaja vaid uuesti meelde tuletada ning ongi kohe selge.

Vabatahtliku aeg on piiratud

Kuigi tegelikkuses lõppeb Luise EVS projekt juunis, siis tahab ta Eestis olla kuni suve lõpuni. Niimoodi näeb ta meie riigi kõik neli aastaaega ära ning saab nautida siinset suve. Ta tahab jääda pikemaks, et vaadata, milliseid võimalusi Eesti pakub. Iga päevaga muutub neiule eesti keel aina lihtsamaks. Juba alguses ei valmistanud meie kurikuulsad täpitähed talle raskusi, kuna ka saksa keeles on neid. Ainult õ-täht tekitab vahel keerulisust. Kui rääkida Luisega eesti keeles aeglaselt ning hääldada kõik sõnad ilusti, siis saab ta päris kenasti aru, ainult vastata ei oska nii hästi.

Luise püüab igast võimalusest kohe kinni haarata ning põnevad pakkumised vastu võtta. Nii on ta ka Eestis palju juba ringi reisinud ning kohtunud teiste vabatahtlikega välismaalt. Tõrvas võib teda samuti kohata pea igal sündmusel. Mistõttu on ka osad maininud, et Luiset võib kohata mõnel sündmusel sagedaminigi kui kohalikke.

Kuid ega päris kõike ka ta siin ei julge järgi proovida. Näitena võib tuua, et ta pole terve Eestis oldud aja jooksul juuksurisse sattunud. Hirm on suur, et lõigatakse valesti. Tõrva inimestel on lootust sel aastal taas uut elanikku Saksamaalt kohata. Tõrva Kodul käivad läbirääkimised juba uue vabatahtliku osas, kes alustaks tööd peale Luise minekut.

Luise „enne Saksamaale minekut peab ära tegema “ nimekiri:

• Külastada mõnda saart

• Vanamõisa järve tornist alla

hüpata

• Viljandi folgile minna

• Näha karu ja põtra

• Süüa Mulgi Mugilast

• Näha Kungla etendust

"Robin Hood"

• Laulda raadio saates (oskab juba

piisavalt eesti keelt)

• Näha filmi „Nullpunkt”