„Noori talente oli treeningule saabunud paljudest riikidest, näiteks USA-st, Austraaliast, Kanadast, Costa Ricast, kokku 59 noort jalgpallurit," räägib Kristjan Ainumäe. „Viiepäevase treeningaja jooksul õppisime palju, saime häid nõuandeid, lihvisime oma mängutehnikat." Parimate hulgast valiti välja treeningmängu põhikoosseis, kuhu pääsesid kõik Eestit esindanud poisid.

Veidi üle kahe ja poole aastat Operi jalgpalliklubis (Oper JK) mänginud Kristjan jäi silma talendiotsijaile Inglismaalt. Boltoni akadeemia vanemtreener Mick Wild jälgis Oper JK-i noorte jalgpallitehnikat, sprindiharjutusi, pallivaldamise oskust seitsme erineva testi sooritusel. Kristjan sooritas testi väga edukalt, olles kõikides testides esimese kahe hulgas. Klubist valiti kokku kuus mängijat, kolm pisemat ja kolm vanemat poissi, kes pääsevad Inglismaale meisterliiga klubi Bolton Wanderersi akadeemia treeningutele. Treeningutel osales vaid neli Oper JK-i poissi.

„Treenerid jälgisid mängu pingsalt, vaadati, kuidas me platsil reageerime erinevatele mängusituatsioonidele, kas täidame oma kohustusi positsioonil," selgitab Kristjan. Põhikoosseisu mängu põhjal valis Bolton Wanderersi rahvusvahelise jalgpallikooli peatreener Dave Bailey vasaku poolkaitsja Kristjan Ainumäe viie parima noore jalgpalluri hulka.

Kristjan tõdeb, et tema lühikese jalgpallikarjääri jooksul on see asjaolu suur tunnustus ja tänab Rae vallavalitsust rahalise toetuse eest.

„Minu nö jalgpallikarjäär on tõesti lühike," nendib Kristjan. „Enne tegelesin neli aastat malemänguga, kuid ühel hetkel tekkis soov teha midagi aktiivsemat," on vastus küsimusele, kuidas ta jalgpalli juurde sattus. „Sõber oli Oper JK-s ees, läksin ühel päeval temaga kaasa ja mulle hakkas jalgpalliga tegelemine väga meeldima," räägib Kristjan.

Gustav Adolfi Gümnaasiumis reaalaineid õppiv noormees peab end malemängus tagasihoidlikult keskmiseks.

Kristjan Ainumäe eeskuju jalgpallimaailmas on Argentiina koondise parimaks mängijaks valitud Lionel Messi. „Messi jalgpallikarjäär ei ole võrreldes teistega pikk, kuid asjaolu, et ta on legend, näitab seda, et alustada ei ole kunagi hilja," räägib Kristjan oma soosikust.

Küsimusele, kas Kristjan seob oma tuleviku jalgpalliga, vastab 17-aastane noormees: "Klubi treener Andres Oper arvas, et mul on jalgpallurina potentsiaali, kuid treeningutel osalemine eeldaks kooli tahaplaanile jätmist. Tahan ikka kooli korralikult lõpetada ning seejärel astuda ülikooli."

Koolis neljadele-viitele õppiv Kristjan plaanib oma ülikooliõpingud siduda füüsikaga.